Hoe is de overstap van mbo naar hbo?

Vraag het een student met een mbo achtergrond

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere mbo'ers die nu een hbo-studie volgen? Stel je vragen aan een voorganger via Vraag het een student.

Zoe Van Rossem

Zoë van Rossum

Mijn naam is ben Zoë van Rossum en ik ben 21 jaar. Ik volg de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (nu: Social Work).  Voordat ik SPH ben gaan studeren heb ik de mbo-opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening gedaan. 

Stel je vraag aan Zoë van Rossum

Kim Deker

Kim Dekker

Ik ben Kim Dekker en ik ben na het behalen van mijn mbo-diploma Analist gestart met de opleiding Civiele Techniek bij Hogeschool Inholland Alkmaar.

Stel je vraag aan Kim Dekker

Shandaar Baalemans

Shandar Baalemans

Mijn naam is Shandar Baalemans en ik ben 24 jaar. Na de opleiding Onderwijsassistent (mbo) ben ik in 2017 met de Pabo in Alkmaar gestart omdat ik leraar in het basisonderwijs wil worden. 

Stel je vraag aan Shandar Baalemans

Sin Ying Lee 2

Sin Ying Lee

Mijn naam is Sin Ying Lee en ik ben 25 jaar oud. Na twee mbo-opleidingen (Verkoopspecialist en  Ondernemer in de Detailhandel) ben ik begonnen aan de opleiding Accountancy van Hogeschool Inholland te Alkmaar. 

Stel je vraag aan Sin Ying Lee

Iwonka Barton 2

Iwonka Barton

Ik ben Iwonka Barton, 24 jaar, en studeer sinds februari 2017 Communicatie aan Inholland Diemen. 

Stel je vraag aan Iwonka Barton

Charley Otte

Charley Otte

Hoi, mijn naam is Charley Otte en ik ben in september 2016 begonnen in het eerste jaar van de opleiding Tourism Management. Voordat ik begon aan deze opleiding heb ik de mbo-opleiding directiesecretaresse/managementassistente gevolgd. 

Stel je vraag aan Charley Otte

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!