Proefstuderen bij Finance & Control: Bedrijfseconomie

15
april
2021

Alkmaar

Voltijd
09:30 - 11:30 uur

Wat kun je verwachten?
Natuurlijk kun je ook nu bij ons komen Proefstuderen. Weliswaar online, net als al onze reguliere lessen op dit moment. Je krijgt een beperkt deel theorie, het accent wordt gelegd op uit het uitwerken en beoordelen van financiële activiteiten.  Een voorbeeld uit de praktijk van een controller, financieel adviseur of accountant, zoals dit ook in de lessen op school plaatsvindt. Je begint als junior medewerker en gaat een groothandel helpen met het opstellen van een begroting. Vervolgens beoordeel je een voorstel van de bank en bepaal je of dit goed is voor het bedrijf. Daarna ga je een analyse maken van de omzet van het afgelopen jaar om vandaar uit kansen te ontdekken voor de toekomst. Je kunt ook een beetje sfeer proeven d.m.v. filmpjes over studeren bij Hogeschool Inholland Alkmaar en het studentenleven. Ook dat is heel belangrijk voor je uiteindelijke studiekeuze.

Hoe werkt Online Proefstuderen?
Je ontvangt een paar dagen van te voren een link voor deelname aan een sessie via MS Teams. Op de afgesproken tijd en datum nodigen we je uit voor deze sessie en doe je via videobellen mee samen met andere Proefstudeerders. De sessie wordt begeleid door onze docenten en studenten. Je kunt al je vragen aan hen stellen, bijvoorbeeld via de chatfunctie.
Je ontvangt rond 13 april per mail alvast informatie over de groothandel.

Wat heb je nodig?
Een eigen laptop of PC (Windows) en een e-mailadres.

Wanneer
Het Online Proefstuderen vindt plaats op 15 april. We starten om 9.30 uur, eindtijd is ongeveer 11.30 uur

Voor vragen over het Proefstuderen kun je contact opnemen met Annette.groot@inholland.nl

Hopelijk bevestigt deze Proefstudeerochtend dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.