Proefstuderen bij Technische Bedrijfskunde

15
april
2021

Alkmaar

Voltijd
09:30 - 11:30 uur

Wat kun je verwachten?
Tijdens het Online Proefstuderen maak je door middel van een kort programma kennis met de opleiding Technische Bedrijfskunde. Bij de opleiding Technische Bedrijfskunde staat het ontwerpen en verbeteren van bedrijfsprocessen centraal. Deze processen helpen om een bedrijf efficiënt en effectief te laten draaien. Alle onderdelen van een organisatie komen daarbij aan bod: de productieafdelingen, verkoop en marketing, distributie, maar ook financiën en personeelszaken. Je wordt opgeleid tot manager, adviseur of ondernemer in een industriële bedrijfsomgeving. Je wordt dus heel breed opgeleid. Bedrijven hebben technisch bedrijfskundigen hard nodig, waardoor je snel een baan vindt na de opleiding.

Tijdens het Online Proefstuderen krijg je een korte opleidingspresentatie, werk je samen met een andere proefstudeerders aan een technisch bedrijfskundige casus en probeer je met een planningsspel een super strakke planning te maken voor een productieproces en als klap op de vuurpijl komen huidige studenten vertellen over hun ervaringen met de opleiding. Op die manier krijg je een goed beeld wat een technisch bedrijfskundige voor een bedrijf kan betekenen en wat het beroep inhoudt.

Programma

Tijd

Activiteit

09.30 – 09.45 uur

Welkomstwoord door de voorlichter van de opleiding. De proefstudeerders stellen zich aan elkaar voor.

09.45 – 10.15 uur

Presentatie Technische Bedrijfskunde toegespitst op het proefstuderen.

10.15 – 10.45 uur

Huidige studenten vertellen over hun ervaringen.

10.45 – 11.30 uur

Technisch Bedrijfskundige casus. Je probeert samen met andere proefstudeerders de processen bij een productiebedrijf zodanig te verbeteren, dat het bedrijf een crisis kan overleven.

11.30 uur

Einde programma


Hopelijk bevestigt deze proefstudeerdag dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.