Proefstuderen Elektrotechniek

laden

Datum: 20 februari 2018

Elektrotechniek is overal om ons heen en vrijwel iedereen is ervan afhankelijk. Ga maar na: dankzij elektronica bestaat de smartphone, kunnen we naar muziek luisteren, mailen, kleding wassen en online een reis boeken. Als elektrotechnisch ingenieur sta je midden in deze ontwikkelingen, bedenk je nog slimmere of efficiëntere toepassingen en heb je dus concreet impact op het dagelijks leven van heel veel mensen.  Denk je dat deze opleiding iets voor jou is? Meld je dan aan voor het Proefstuderen en ontdek of deze opleiding bij je past!

Je maakt deze middag zelf een led-kubus. Deze kubus bestaat uit een driedimensionaal netwerk van gekleurde led's. Als het allemaal goed werkt, zal de kubus een lichtpatroon uitzenden. Dit geeft een heel mooi effect in het donker! Je soldeert alle elektronica onderdelen zelf op een printplaatje. De led's worden aangestuurd met enkele elektronica onderdelen en een microcontroller (een kleine minicomputer die aangestuurd wordt door een programma).

Tijd Activiteit Ruimte 
13.00 - 13.45 uur  Ontvangst en uitleg over microcontrollers door docent Adriaan Putter.
Je krijgt uitleg over de werking van een microcontroller, de benodigde elektronica onderdelen en hoe een eenvoudig softwareprogramma eruitziet.
L027
13.45 - 14.15 uur Proefcollege over Elektrotechniek door docent Jan van Hulzen. L027
14.15 - 14.45 uur Lunch samen met de docenten en studenten. L027
14.45 - 16.45 uur Assemblage van de led-kubus, onder begeleiding van docent Paul Brandse en vier studenten. 
Je gaat nu zelf aan de slag om de printkaart en de led’s in elkaar te solderen. De software wordt in de microcontroller gezet en daarna is de led-kubus gereed om getest te worden. Als hij goed werkt kan hij als herinnering mee naar huis genomen worden.
L030
16.45 - 17.00 uur Evaluatie en afsluiting. L030

Hopelijk bevestigt deze proefstudeerdag dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.

Meld je aan voor deze proefstudeerdag