Proefstuderen Sociaal Pedagogische Hulpverlening

laden

Datum: 21 februari 2018

Ben jij geïnteresseerd in mensen uit verschillende lagen van de bevolking, van verschillende leeftijden en uit verschillende culturen? Bied je iemand die problemen heeft graag hulp en advies? Heb je belangstelling voor sociale verhoudingen en de ontwikkelingen daarin? Maak kennis met onze opleiding Social Work (voorheen SPH en MWD) in Alkmaar.

De opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) gaan met ingang van september 2018 op in de nieuwe opleiding Social Work. Deze brede bacheloropleiding richt zich op professionele hulp en ondersteuning van kwetsbare mensen. Tijdens onze proefstudeerdag volg je interactieve workshops en een regulier hoorcollege. Ontmoet ook onze studenten tijdens de lunch en stel al je vragen.

Tijd Activiteit
13.30 - 14.15 uur Bij binnenkomst word je geregistreerd in de aankomsthal. Daar word je om 13.30 uur opgehaald door de opleiding en naar een lokaal gebracht waar het Proefstuderen gaat beginnen. We starten met een introductie waar je van een 1e en 4e jaars student informatie krijgt over hoe een schooljaar eruit ziet en welke vakken je gaat volgen tijdens de studie. 
14.15 - 15.00 uur Proefcollege Psychologie:
Om het gedrag van clienten beter te kunnen begrijpen moet je kennis hebben van wat er in de mens omgaat aan emoties, gevoelens en gedachten. De lessen psychologie bieden je handvatten om dat te kunnen.
15.00 - 15.15 uur Pauze
15.15 - 16.00 uur Training gespreksvaardigheden:
Naast de psychologische handvatten, leer je op de opleiding Social Work hoe je een goed gesprek met cliënten kunt voeren en welke gesprekstechnieken je hierbij kunt inzetten. Tijdens de training ga je hier mee oefenen.
16.00 - 16.45 uur Na de training is er ruimte om vragen te stellen en praktijkervaringen te delen. Hierbij zijn zowel een docent als 1e en 4e jaars studenten aanwezig. 
16.45 - 17.00 uur Evaluatie

Hopelijk bevestigt deze proefstudeerdag dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.

Meld je aan voor deze proefstudeerdag