Proefstuderen Technische Bedrijfskunde

laden

Datum: dinsdag 27 november 2018

Tijdens het Proefstuderen maak je door middel van een kort programma kennis met de opleiding Technische Bedrijfskunde. Bij de opleiding Technische Bedrijfskunde staat het ontwerpen en verbeteren van bedrijfsprocessen centraal. Deze processen helpen om een bedrijf efficiënt en effectief te laten draaien. Alle onderdelen van een organisatie komen daarbij aan bod: de productieafdelingen, verkoop en marketing, distributie, maar ook financiën en personeelszaken. Je wordt opgeleid tot manager, adviseur of ondernemer in een industriële bedrijfsomgeving. Bedrijven hebben technisch bedrijfskundigen hard nodig, waardoor je snel een baan vindt na de opleiding.

Tijdens het Proefstuderen krijg je een korte opleidingspresentatie, werk je samen met een andere proefstudeerders aan een technisch bedrijfskundige casus en probeer je met een planningsspel een super strakke planning te maken voor een productieproces en als klap op de vuurpijl komen huidige studenten vertellen over hun ervaringen met de opleiding. Op die manier krijg je een goed beeld wat een technisch bedrijfskundige voor een bedrijf kan betekenen en wat het beroep inhoudt.

Programma

08.45 – 09.00 uur Aanmelden in de centrale hal. Pak wat te drinken en maak kennis met je medeproefstudeerders.
09.00 – 09.15 uur Welkomstwoord door de voorlichter van de opleiding. 
09.15 – 09.45 uur Presentatie over de opleiding Technische Bedrijfskunde. We vertellen wat je van de studie kan verwachten en hoe het werkveld van een technisch bedrijfskundige eruitziet.
09.45 – 10.30 uur Casus Technisch Bedrijfskundige. Samen met andere proefstudeerders probeer je de processen bij een productiebedrijf zodanig te verbeteren, dat het bedrijf een crisis kan overleven.
10.30 – 10.45 uur Planningsspel. Je probeert een aantal orders in zo kort mogelijke tijd te produceren.
10.45 – 12.05 uur Pauze met koffie/thee en een koek. Tijdens deze pauze vertellen huidige studenten over hun ervaringen en kan je vragen stellen aan deze studenten en de docent.
10.40 – 12.30 uur Vervolg planningsspel.
12.30 – 13.00 uur Lunch.
13.00 uur Einde van het programma.

Meenemen
Neem pen en papier mee om aantekening te maken.

Consumpties
Tijdens het proefstudeerprogramma krijg je, behalve koffie/thee en een lekkere koek, ook een lunch aangeboden.

Hopelijk bevestigt deze proefstudeerdag dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.

Meld je aan voor deze proefstudeerdag