Proefstuderen Dier- en Veehouderij

laden

Datum: 17 april 2018

Heb je interesse in dieren? Heb je een grote passie voor gezondheid en welzijn van dieren? Vind je relaties tussen dieren en mensen belangrijk? Wil je zelf een bedrijf opzetten met dieren? Wil je anderen adviseren over dieren en alles wat daarbij komt kijken? Ben je geïnteresseerd in de rol die dieren in de samenleving spelen? Dan is de hbo-opleiding Dier- en Veehouderij iets voor jou. 

De proefstudeerdag is korte, maar krachtige introductie van wat je te wachten staat als je voor de opleiding Dier- en Veehouderij van Hogeschool Inholland Delft kiest. De dag bestaat uit een college over diergedrag en -welzijn, een practicum over voeding en je moet ook nog eens een eigen product op de markt zetten. Spreekt dit je aan? Meld je dan meteen aan voor de proefstudeerdag van de opleiding Dier- en Veehouderij.

Tijd Activiteit
09.00 - 09.15 uur Inloop en registratie
09.15 - 09.30 uur Welkom en algemene introductie
09.30 - 10.15 uur Hoorcollege Gedrag en welzijn door Nathalie de Ridder of Teffany Kartopawiro. Hoe kun je aan het welzijn van het dier bepalen door observatie van het gedrag?
10.15 - 10.45 uur Kennisquiz door Wendy Molendijk. Wat weet jij over dieren, dierenwelzijn, wet- en regelgeving en nog veel meer.
10.45 - 11.30 uur Practicum Voeding door Linda van Adrichem of Leontine Wouters. Hoe kun je met voeding de productie beïnvloeden? We gaan aan de slag met dierlijke voeding.
11.30 -12.00 uur Lunch
12.00 -12.45 uur Casus product in de keten en op de markt door Teffany Kartopawiro of Timo Koomen. We gaan samen een product uit de dier- en veehouderij sector op de markt brengen. Daarbij houden we rekening met de gehele keten.
12.45 -13.00 uur Afsluiting met de Kahoot quiz.

Hopelijk bevestigt deze proefstudeerdag dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.

Meld je aan voor deze proefstudeerdag