Proefstudeerprogramma Leraar Basisonderwijs (Pabo)

laden

Datum: vrijdag 7 december 2018

Bij de Pabo is het proefstuderen gecombineerd met meelopen. Zo krijg je de dagelijkse realiteit van de opleiding in beeld. Wat leer je in een college Engels of Rekenen? Is de stof op het niveau van groep 8 of moet je echt zelf aan de bak? Gaat het om je eigen vaardigheid of leer je juist strategieën hoe je het aan kinderen op een basisschool leert? Ontdek het tijdens het proefstuderen!

Op een proefstudeerdag krijg je informatie en word je gekoppeld aan enkele eerste- of tweedejaarsstudenten. Zij nemen je onder hun hoede en met hen volg je 1,5 college. Je proeft hierdoor echt de sfeer op de opleiding. Je ziet niet alleen hoe er inhoudelijk gewerkt wordt, maar ook vooral hoe studenten onderling met elkaar en met de docent omgaan.
We sluiten gezamenlijk af met een vragenronde en studiegerelateerde informatie.

Programma
De inhoud van het programma wisselt per keer. We zoeken uitdagende colleges uit waar je iets van leert en wat tegelijk het studieleven bij onze Pabo weergeeft. Je loopt meestal mee met een eerstejaars, soms met een tweedejaars als hun rooster beter past die dag. Het is dus een verrassing waar je terecht komt. De vaste elementen zijn:
- Het is op een vrijdag
- Ontvangst is om 10.30 uur
- Eerste college is om 11.00 uur
- Rond 14.00 uur is het programma afgelopen

Meenemen
Neem pen en papier of je eigen laptop mee om aantekeningen te maken.

Consumpties
Tijdens het proefstudeerprogramma krijg je een lunch van ons. Tijdens deze lunch kun je nog allerlei vragen stellen. Extra consumpties zijn in de kantine te koop. Let op, je kunt hier alleen met pin betalen.

Hopelijk bevestigt deze proefstudeerdag dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.

Meld je aan voor deze proefstudeerdag