Proefstuderen Social Work

laden

Datum: donderdag 6 december 2018

Tijdens het proefstuderen maak je door middel van een kort programma kennis met de opleiding Social Work. Social Work gaat over kwetsbare mensen; verbinding maken en anderen ondersteunen om weer in hun kracht te staan. Als sociaal werker wil je iedereen laten meedoen, van vluchteling tot verslaafde en van jong tot oud. Daarvoor moet je kennis hebben van diverse problematieken en de benodigde sociale vaardigheden bezitten. Het ontwikkelen en toepassen van kennis en vaardigheden leer je tijdens de opleiding Social Work.

Tijdens het proefstuderen volg je proefcolleges en praat je met docenten en studenten. Op die manier krijg je een goed beeld van de opleiding Social Work.

Programma

09.40 – 10.00 uur We ontvangen je graag tussen 9.40 - 10.00 uur met een kopje koffie/thee.
10.00 uur Uitleg en start proefstudeerprogramma. 
10.15 – 11.00 uur Maak kennis met de opleiding Social Work! Een docent/student vertelt je wat je van de opleiding kunt verwachten en hoe het werkveld van een sociaal werker eruitziet. 
11.00 – 12.00 uur College Doelgroep dak- en thuislozen. Op zoek naar de kracht van dak- en thuislozen; de dilemma’s van een sociaal werker met een complexe doelgroep.
12.00 – 12.30 uur Lunchtijd! Wij zetten een lekkere lunch voor je klaar. Dit is het moment om al je vragen aan onze studenten te stellen. 
12.30 – 13.30 uur College Psychiatrie bij dak- en thuislozen. We gaan dieper in op stoornissen die kunnen spelen bij deze doelgroep.
13.30 – 14.00 uur Tijd voor een evaluatie en/of rondleiding. Hoe verliep de dag en wat is jouw ervaring? We horen graag je feedback.
14.00 uur Heb je na afloop van het Proefstuderen nog vragen aan een student of studiekeuzeadviseur? Kom dan gezellig langs bij ons Studiekeuzecafé.

Hopelijk bevestigt deze proefstudeerdag dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.

Meld je aan voor deze proefstudeerdag