Proefstuderen Social Work

laden

Datum: donderdag 22 november   

Zet jij je graag in voor een gezonde samenleving, waarin mensen meer zijn dan een ziekte of een probleem? Kun jij je goed verplaatsen in een ander en wil je hen helpen mee te doen aan die samenleving? Heb je belangstelling voor sociale verhoudingen en de ontwikkelingen daarin? Tegelijkertijd ben je kritisch en durf je een standpunt in te nemen bij lastige dilemma's. Dan ben je geknipt voor de vernieuwde bacheloropleiding Social Work.

Wat kun je verwachten?
De vierjarige opleiding Social Work combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding werk je met docenten, onderzoekers en andere studenten samen aan concrete vraagstukken in het werkveld. Je leert verder te kijken dan je eigen vakgebied. Tijdens onze proefstudeerdag volg je interactieve workshops en een regulier hoorcollege. Ontmoet ook onze studenten tijdens de lunch en stel al je vragen.

Tijd    Activiteit
10.15 - 10.30 uur Inloop met koffie/thee
10.30 - 11.15 uur  Kennismaking met je mede-proefstudeerders, de docenten en de opleiding 
11.15 - 11.45 uur  Hoe ziet het werkveld Social Work eruit? We verkennen tijdens dit proefcollege de verschillende doelgroepen en werkplekkenwaar je mee te maken kan krijgen.
11.45 - 12.30 uur  We bieden je een lunch aan en je ontmoet enkele eerstejaars studenten. Dit is je kans om hen al je vragen te stellen over de opleiding en het Haarlemse studentenleven!
12.30 - 14.15 uur  Na de lunch doe je mee aan een regulier hoorcollege sociologie. Je ervaart dan écht hoe een les op het hbo verloopt.
14.15 - 15.00 uur  Workshop over e-health, digitale hulpverlening of internationale hulpverlening.
15.00 - 15.30 uur  Afsluiting en mogelijkheid om vragen te stellen.     

Hopelijk bevestigt deze proefstudeerdag dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.

Meld je aan voor deze proefstudeerdag

Wil je liever een dagje meelopen met een eerstejaars- of tweedejaarsstudent?
Van november 2018 tot en met mei 2019 is het ook mogelijk om een dag colleges te volgen bij de opleiding Social Work. Samen met een eerstejaars- of tweedejaarsstudent volg je een aantal lessen en kun je al je vragen aan hem of haar stellen. De datum en het programma worden in overleg met jou afgesproken.

Interesse? Stuur dan een mail naar Ria Mooij, docent, Ria.Mooij@inholland.nl.