Proefstuderen Social Work

laden

Datum: 22 februari 2018

Je vindt het belangrijk dat individuen in de samenleving tot hun recht komen. Je bent bereid je te verdiepen in de zwaarte en complexiteit van de diverse problematieken. Denk hier bij aan het ondersteunen van vluchtelingen, het begeleiden van vrijwillige mantelzorgers en verslaafden helpen bij hun leven weer op de rit krijgen. Tijdens de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening leer je alles over de ondersteuning van kwetsbare mensen op zowel cliënt-, instellings- als overheidsniveau. Interesse gewekt? Meld je dan aan voor het Proefstuderen en ervaar of de opleiding bij je past.

Tijd Activiteit Ruimte
09:30 - 10:00 uur Inloop & registratie: we ontvangen je graag met een gezonde snack Plaza
10:00 - 10:30 uur Welkomstwoord: op weg naar studiesucces en misschien wel de mooiste tijd van je leven Auditorium
10:30 - 11:45 uur Proefcollege: Pedagogiek
Een sociaal werker treedt op als opvoedondersteuner en/of adviseur. De lessen pedagogiek leveren je opvoedkundige inzichten op om je als sociaal werker in staat te stellen opvoedondersteuning en advies richting kinderen en ouders te bieden.
 
11:45 - 13:00 uur Proefcollege: Gesprekstechnieken
Naast de opvoedkundige inzichten en psychologische handvatten leer je op de opleiding Social Work hoe je een goed gesprek met cliënten kunt voeren.
 
13:00 - 13:30 uur Lunchpauze met onze huidige studenten. Je kan hen nu al je vragen stellen over de opleiding en het studentenleven.  
13:30 - 14:45 uur Proefcollege: Psychologie
Om het gedrag van clienten beter te kunnen begrijpen moet je kennis hebben van wat er in de mens omgaat aan emoties, gevoelens en gedachten. De lessen psychologie bieden je handvatten om dat te kunnen.
 
14:45 - 15:00 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen en uitreiking van de deelnamecertificaten  

Hopelijk bevestigt deze proefstudeerdag dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.

Meld je aan voor deze proefstudeerdag