Studeren voor topsporters

laden

Topsport bij Inholland

Hogeschool Inholland biedt topsporters de gelegenheid om studie en topsport te combineren. Het speciale topsportbeleid van Hogeschool Inholland maakt het mogelijk om een topsportcarrière te combineren met een hbo-opleiding. Om in aanmerking te komen voor deze faciliteiten moeten studenten de topsportstatus hebben of een erkend topsporter zijn.

Begeleiding

Topsporters volgen vaak een intensief trainingsprogramma. Trainingsstages in binnen- en buitenland en vele wedstrijden staan een normaal studierooster vaak in de weg. Een studieloopbaanbegeleider helpt topsporters hun studieplanning zo goed mogelijk af te stemmen op de sportactiviteiten. Hierbij valt te denken aan een flexibele tentamenregeling en vervangende projectopdrachten. Ook is het mogelijk om stages en afstudeeropdrachten in deeltijd uit te voeren.

Topsportprijs

Jaarlijks keert Hogeschool Inholland een Topsportprijs uit van 1.000 euro. Er worden meerdere studenten genomineerd, waarvan er eentje naar huis gaat met de Topsportprijs. De prijs gaat naar de student die aansprekende topsportprestaties weet te combineren met uitstekende studieprestaties.