Nive

laden

Samenwerkingsovereenkomst Nive

Het Nive (Nederlandse vereniging voor managers) en Hogeschool Inholland hebben in januari 2011 een samenwerkingsovereenkomst getekend. Doel van de samenwerking is onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.

Wat is het Nive?

De Nederlandse vereniging voor managers is een uitwisselingscentrum van kennis en ervaringen en biedt management classes, workshops en diverse netwerkevenementen. De vereniging heeft circa 800 bedrijfs- of persoonlijke leden uit het bedrijfsleven en de overheid. Dit zijn zowel grote internationale organisaties als lokale ondernemingen. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij een toonaangevende groep van circa 50.000 managers.

Inhoud samenwerking Nive en Inholland

Door een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan, participeert Inholland in de kennisnetwerken van Nive (o.a. Mobiliteit, Diversiteit en Work Life Balance). Voor het bedrijfsleven, zowel profit als non-profit, is deze samenwerking een mooie gelegenheid om contacten op te bouwen met toekomstig arbeidspotentieel en jonge potentials.

Nive nodigt een gelimiteerd aantal studenten in de hoofdfase van hun studie uit voor deelname aan masterclasses. Studenten kunnen hierdoor hun kennis over bepaalde onderwerpen vergroten. Voorbeelden van workshops zijn: 'Succesvol zaken doen met China' of 'Leren werken als sociale netwerken'.
Ook worden bedrijfsbezoeken bij Nive leden voor docenten en studenten van Inholland mogelijk. Studenten kunnen makkelijker in contact treden met de leden van Nive voor stages, onderzoeksopdrachten en vacatures. 

Meer informatie