Studiekeuzeproces

laden

De keten van het studiekeuzeproces: van oriëntatie tot matching en starten met de opleiding.
Welke activiteiten biedt Inholland de studiekiezer op welk moment?

Studiekeuzeoriëntatie

Twijfelt uw leerling nog tussen verschillende opleidingen? Of is nog helemaal niet duidelijk wat de leerling wil studeren? Adviseer de leerling dan om de Studiekeuzetest te doen of een brochure te downloaden ter oriëntatie. Ook een bezoek aan een Open Dag of Open Avond kan verhelderend werken.
Studiekeuzetest
Download een opleidingsbrochure
Open Dagen en Open Avonden

Vragen stellen en adviesgesprekken

Weet uw leerling al een beetje wat te gaan studeren, maar zijn er nog vragen?  Verwijs uw leerling dan door naar een student of een medewerker van het Studie-informatiepunt. Voor een uitgebreid adviesgesprek kunnen leerlingen terecht bij onze studiekeuze adviseurs bij de Studiekeuze Adviescentra op de locaties. Deze medewerkers verzorgen ook de studiekeuzeworkshop.
Lees meer over 'Vraag het een student' op de pagina voor scholieren
Studie-informatiepunt
Lees meer over het Studiekeuze Adviescentrum op de pagina voor scholieren
Lees meer over de 'Studiekeuzeworkshop' op de pagina voor scholieren

Langs komen om de sfeer te proeven

U kunt leerlingen die de sfeer willen proeven bij Inholland wijzen op een Open Dag of Open Avond. Voor verdieping in een specifieke opleiding kan de leerling een dagje komen proefstuderen.
Open Dagen en Open Avonden
Proefstuderen

Sociale media Inholland

Verwijs leerlingen die in contact willen komen met studenten en medewerkers, of iets leuks met ons willen delen of een vraag willen stellen door naar onze sociale media.
Bekijk onze sociale media

Keuze gemaakt? Aanmelden

Na alle Open Dagen, studiekeuzetests en proefstudeerdagen heeft uw leerling zijn oog laten vallen op een opleiding van Hogeschool Inholland.
Lees meer over de volgende stappen