Help uw kind

laden

Wanneer u met uw kind praat over studiekeuze, dan gaat dit vaak in kleine stappen. In veel gevallen gaat het vooruit, maar natuurlijk zijn er genoeg momenten waarop uw kind twijfelt. Af en toe zal het zelfs lijken alsof u samen 'weer terug bij af' bent. Als ouder is het goed om te weten dat dit een normaal proces is. Vergelijk het maar eens met het nemen van een besluit over een huis of een auto. Daar heb je ook tijd voor nodig.

Hoe ver is uw kind met zijn keuze?

Weet uw zoon of dochter al wat hij of zij wil studeren? Dan is de kans groot dat u als ouder niet heel veel meer nodig heeft om uw kind bij de definitieve keuze te begeleiden. Is uw kind nog aan het twijfelen, dan is het handig als u hem een handje kunt helpen, bijvoorbeeld door een gesprek over studiekeuze te voeren.

Maar hoe voert u zo'n gesprek? Klik op een van de blokken hieronder. U krijgt dan informatie die op uw situatie van toepassing is.

Mijn kind heeft zijn keuze al gemaakt, wat kunt u nog doen? Mijn kind heeft zijn keuze al gemaakt, maar u heeft nog vragen?
Mijn kind heeft geen idee, wat kunt u doen? Mijn kind twijfelt en ik ook, hoe kunt u uw kind het beste helpen


Of bekijk een video hoe over een moeder die een gesprek probeert te voeren met haar dochter over haar toekomstige studie. Herkenbaar?