Praktische informatie

laden

Hoe schrijft mijn kind zich in voor een opleiding?

Heeft uw zoon of dochter een keuze gemaakt voor een opleiding? Dan schrijft hij of zij zich in via Studielink. Om hier in te kunnen loggen heeft uw kind een DigiD nodig. Heeft uw zoon of dochter deze nog niet? Vraag de DigiD dan tijdig aan. De verwerking duurt een paar werkdagen.
Lees meer over online inschrijven hbo

Wat kost een studie?

Collegegeld

€ 2.060*.
*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2018-2019 € 1.030 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 2.060). Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze hier.

Houd naast het collegegeld ook rekening met een bedrag van ongeveer €1.000 euro voor boeken, readers, printkosten en mogelijke excursies in het eerste studiejaar. In latere studiejaren zijn de kosten lager omdat veel boeken meerdere studiejaren gebruikt worden. Per opleiding kunnen de kosten nogal verschillen, bij een toeristische opleiding kunnen stages in het buitenland plaatsvinden en op het Conservatorium zal uw kind waarschijnlijk een eigen instrument moeten aanschaffen. Deze onkosten worden niet gedekt door het collegegeld.
Lees meer over het collegegeld

De Studiekeuzecheck

Gaat uw zoon of dochter komend jaar studeren? Dan wordt hij of zij ook uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck. De Studiekeuzecheck is onderdeel van het studiekeuzetraject en helpt uw zoon of dochter te bepalen of de gekozen opleiding bij hem of haar past.
Lees meer over de Studiekeuzecheck