In welke rol wil jij later werken als foodprofessional?
Met de hbo-opleiding Food Commerce & Technology word je opgeleid voor een baan in de foodsector. Dat heeft natuurlijk alles te maken met eten en drinken. Maar ook met innovatie: want wat je ook doet, jij werkt mee aan de ontwikkeling van producten of nieuwe productieprocessen. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met de vraag hoe je voedselproducten duurzaam produceert, wat een kansrijke nieuwe voedingstechnologie is of hoe je voeding ontwikkelt die past bij een bepaald dieet. Je kunt terecht in food business of je kiest de kant van productie en food technology.
Van diverse banen in de foodsector heb je tijdens je opleiding een beetje kunnen proeven. Zo snap je de processen in de foodsector en kun je met alle specialisten meepraten en samenwerken. En je ontdekt tijdens de opleiding wat jij het leukste vindt. Volg vervolgens jouw hart en kies een of meerdere richtingen van Food Commerce & Technology om je te specialiseren.
Wat kun je met Food Commerce & Technology worden? Een paar beroepen op een rij:
Afgestudeerde Wouter Schouten aan het woord.
Wil jij je verder specialiseren? Volg dan een masterstudie aan de Wageningen Universiteit. Denk bijvoorbeeld aan:
Misschien wil je juist een jaartje naar het buitenland. Dan kun je ook naar een andere (landbouw)universiteit in Europa. We helpen je graag bij het kiezen van een masterstudie die past bij jouw talenten en interesses.