‘Samen is echt een Inholland-woord’


Gadir Mhanna

Gadir Mhanna

Gadir Mhanna

‘Mijn verschil? Ik denk anders dan anderen’

“Hoe anderen mij zouden omschrijven? Als iemand die weet wat ze wil en niet bang is om ergens in te springen. Bovendien ben ik communicatief heel vaardig. Ik was al niet op mijn mondje gevallen, maar tijdens mijn opleiding heb ik zoveel bijgeleerd en zoveel geoefend dat ik durf te zeggen dat ik er echt goed in ben geworden.”

Derdejaarsstudent Gadir Mhanna vertelt. “Die communicatieskills kan ik goed gebruiken in het bijbaantje dat ik heb bij een intermediair die mensen adviseert op financieel gebied. Het is mijn taak om klanten te benaderen, goed naar ze te luisteren en ze ervan te overtuigen een gesprek aan te gaan met een adviseur.”

“Dat zie ik mij in de toekomst ook doen, zeker. Een goed baantje in de financiële wereld, iets met verzekeringen of hypotheken, dat trekt mij. Ik vind het werk leuk en weet zeker dat ik daar succesvol in kan zijn. Of het aansluit op mijn studie? Nee, haha! Ik doe Tourism Management. De opleiding vind ik leuk, maar inhoudelijk past het niet zo bij mij.”

"Het klinkt cliché, maar je voelt je hier echt geen nummer. Inholland doet er alles aan om te zorgen dat studenten zich op hun gemak voelen."

Ze geven echt om je persoonlijke ontwikkeling

“We hebben op onze opleiding maar een klein aantal docenten”, vertelt derdejaarsstudent Tourism Management Gadir Mhanna. “Daardoor ken je elkaar goed en creëer je allemaal een band met elkaar. Ik zie ze niet eens als docent, maar bijna als vrienden. Het klinkt cliché, maar je voelt je hier echt geen nummer. Inholland doet er alles aan om te zorgen dat studenten zich op hun gemak voelen. Zo hebben we vaak één-op-één-gesprekken met mentoren. Ze geven echt om je persoonlijke ontwikkeling.”

Actief meedoen vanuit betrokkenheid

Omgekeerd helpt Gadir andere studenten om zich thuis te voelen bij Hogeschool Inholland. “Toen ik in het eerste jaar zat, liep ik vaak binnen bij het Studentsucces Centrum (SSC). Dat zit op de begane grond en het lijkt een soort huiskamer. Ik kwam daar veel als ik even rustig wilde zitten, maar ik wist nooit precies wat het was. Aan het begin van de tweede jaar kwam de coördinator naar me toe en vroeg ze me: ‘Wat vind je van deze plek? Weet je wat we allemaal doen?’ Ik had geen idee. Zij legde het uit en daarna vroeg ze mij of ik daar wilde werken.”

"Het mooie is, je helpt niet alleen anderen, maar je voelt je zelf ook meer betrokken bij de hogeschool."

"Het mooie bij Inholland is dat je niet alleen anderen helpt, maar ook zelf erg betrokken voelt bij de hogeschool."

“Ik heb ‘ja’ gezegd en sindsdien ben ik er actief. Wij organiseren allerlei dingen om het welzijn en de betrokkenheid van studenten te vergroten, zoals activiteiten en workshops. Daarnaast bieden we individuele begeleiding in de vorm van studentbuddy’s. Ik doe dat ook en heb daarvoor een coachtraining gevolgd.”

Samen is echt een Inholland-woord

“Het mooie bij Inholland is dat je niet alleen anderen helpt, maar ook zelf erg betrokken voelt bij de hogeschool. Je weet hoe dingen werken en je hebt in de gaten dat je het samen doet. Ja, samen is echt een Inholland-woord. Ze helpen je er met alles, of het nu gaat om studie of privé. Ik vind het fijn om onderdeel te zijn van zo’n hogeschool.”

Het verschil zit in ons

Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, we willen je graag leren kennen. Wat zijn jouw unieke eigenschappen? Daar zijn we nieuwsgierig naar, want daarin zit jouw unieke kracht. Het verschil zit in jou. En dus beginnen we bij jou, en wie jij bent als persoon.

Tegelijkertijd denken en werken we altijd in de wij-vorm. Want als individu ben jij krachtig, maar samen zijn we onoverwinnelijk.

Lees ons hele verhaal