Delft/Alkmaar,
13
februari
2019
|
16:30
Europe/Amsterdam

Dirk van der Bijl nieuwe directeur Agri Food & Life Sciences en vestiging Delft

Jaaropening Hogeschool Inholland 2017-2018 bij Inholland Alkmaar

Dirk van der Bijl is de nieuwe directeur van het Domein Agri Food & Life Sciences (AFL) en de vestiging Delft. Hiermee volgt hij Gerard van Oosten op. Dirk zal zo snel mogelijk starten in zijn nieuwe rol. “We zijn blij dat we zo snel een nieuwe directeur hebben kunnen vinden,” laat collegevoorzitter Jet de Ranitz weten.

Wat betreft de vacature van directeur voor het Domein AFL en de vestiging Inholland Delft is gekozen om een verkorte procedure te volgen. Dit in overleg met het management van het domein, de Domein Medezeggenschapsraad AFL en de Hogeschool Medezeggenschapsraad (HMR). Het domein voelde urgentie om snel tot een benoeming te komen; in overleg met de medezeggenschap is het College van Bestuur hieraan tegemoetgekomen. Met Dirk van der Bijl was er een sterke interne kandidaat beschikbaar. Na gesprekken met twee commissies voor genoemde positie is unaniem besloten Dirk voor te dragen en heeft het College van Bestuur hem benoemd.

“Dirk kennen we als een directeur met een groot hart voor onderwijs,” laat Jet de Ranitz weten. “Hij heeft zich al in vele rollen bij Inholland bewezen en is al langer bij het Domein AFL betrokken door de samenwerking met het Domein TOI op het vlak van ons profilerend thema Werken aan Duurzame Oplossingen. Ook de Delftse campus kent hij goed. Zijn no-nonsense stijl en affiniteit met de inhoudelijke uitdagingen van AFL maken dat we hem graag zien op deze positie.”

“De domeinen AFL en TOI werken al veel samen. Ik ben trots op projecten zoals de drones in de kas, Argo, de human powered onderzeeër en de drie programmalijnen die we neergezet hebben binnen Inholland Sustainable Solutions,” zegt Dirk van der Bijl. “Ook ben ik gedreven vanuit mijn persoonlijke betrokkenheid om ‘de wereld wat beter te maken’. Als directeur van AFL en de vestiging Delft kan ik een mooie bijdrage leveren aan duurzame oplossingen die de kwaliteit van leven verhogen.”

Vacature directeur TOI en vestiging Alkmaar
Met het vertrek van Dirk van der Bijl bij het Domein Techniek, Ontwerpen en Informatica (TOI) en de vestiging Alkmaar ontstaat er een vacature. De procedure voor de invulling hiervoor start zo spoedig mogelijk (tegelijk in- en extern), met ondersteuning van Merwede Executive Search. Uiteraard worden domein, vestiging en medezeggenschap hierbij nauw betrokken. Jet de Ranitz: “In overleg met het Domein TOI en de vestiging Alkmaar kijken we hoe de rol van Dirk wordt vervuld tot er een nieuwe directeur is.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.