Ontdek de campus van de toekomst! Klik op de afbeelding hierboven.

Volg jouw opleiding in Amsterdam / Diemen

Wil je werken in de creatieve of technische sector? Of heb je juist meer interesse in de zorg, foodsector of duurzaamheid en milieu? Wat je drijfveren ook zijn, bij Inholland Amsterdam/Diemen vind je een breed palet aan opleidingen om jouw ambitie in te kleuren. Voor praktijkmensen en analytici, voor creatievelingen en ondernemers, voor sociaalvaardige en gestructureerde werkers. Ga de uitdaging aan bij Inholland Amsterdam/Diemen en groei uit tot een eersteklas professional. Met één been in de stad, de wereld aan je voeten.

Ben je benieuwd naar de sfeer op onze locaties?

Scroll naar beneden voor de virtuele tours of kijk vast vooruit naar collegejaar 2024/2025 wanneer wij onze nieuwe locatie in de Amsterdamse Sluisbuurt in gebruik nemen.

Nieuwbouw Inholland Amsterdam

Opleidingen in Amsterdam/Diemen

Bekijk het overzicht

Kom langs in Amsterdam/Diemen

Bezoek de Open Dag

Probeer onze opleidingen uit

Kom proefstuderen

Meer over studeren in Amsterdam/Diemen

Contact

Algemeen telefoonnummer

020 4951111

Studiekeuze Adviescentrum

Heb je studiekeuzevragen? Of Heb je hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

E: studiekeuze.amsterdam@inholland.nl
T: 088 466 2020
Maak een afspraak

 

Servicepunt

Het Servicepunt is er om al jouw vragen op het gebied van faciliteiten, ICT, onderwijsadministratie, roostering, studentwerkplekken en het gebouw te beantwoorden. Het Servicepunt blijft op beiden locaties 'gewoon' open en bereikbaar van 08.00 - 17.00 uur.  

Amsterdam OZW-gebouw
Eservicepunt.amsterdam@inholland.nl
T: 088-4662001

Diemen
Eservicepunt.diemen@inholland.nl
T: 088-4662001

Studentendecaan

Onze studentendecanen zijn er voor vragen over onder andere studiefinanciering, studievoortgang en wet- en regelgeving. Heb je bijzondere omstandigheden waardoor je meer tijd nodig hebt voor je studie? Maak dan een afspraak.

E: decanaat.diemen@inholland.nl
T: 020 495 1111   

International Office

Het startpunt voor jouw internationale activiteiten is het International Office. Hier krijg je informatie over de mogelijkheden voor studie en stage in het buitenland.

E:
 intoffice.diemen@Inholland.nl
T: 088 466 3 119

Meer informatie

Bibliotheek

Via de digitale bibliotheek van Inholland heb je overal en altijd toegang tot de digitale collectie in de cloud. Log in op de website en je hebt toegang tot eindeloos veel informatiebronnen.

E:
 bibliotheek@inholland.nl
T: 088 466 1 661
WhatsApp: 06 2111 5525

Bereikbaarheid Diemen

Bezoekadres

Inholland Diemen
Wildenborch 6
1112 XB Diemen
Plan met Google Maps

Plan je eigen route

Openingstijden

 • Maandag: 07.30 - 22.00 uur
 • Dinsdag 07.30 - 18.30 uur
 • Woensdag 07.30 - 22.00 uur
 • Donderdag 07.30 - 22.00 uur
 • Vrijdag 07.30 - 18.30 uur

Parkeren

Op het terrein van Inholland Diemen is er voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Houd er rekening mee dat buiten het parkeerterrein van onze hogeschool een blauwe zone is ingesteld van maandag tot zaterdag van 09.00 uur tot 21.00 uur. 

Bereikbaarheid Amsterdam

Bezoekadressen

OZW-gebouw (hoofdlocatie)
Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Plan met Google Maps
Plan je eigen route

ACTA-gebouw (Mondzorgkunde)
Gustav Mahlerlaan 3004
1081 LA Amsterdam
Plan met Google Maps
Plan je eigen route

AVAG-gebouw (Verloskunde)
Vlaardingenlaan 1
1059 GL Amsterdam
Plan met Google Maps
Plan je eigen route

Laboratoria (Agri, Food & Life Sciences)
Naaldwijkstraat 45
1059 GJ Amsterdam
Plan met Google Maps
Plan je eigen route

Openingstijden OZW-gebouw

 • Maandag: 07.00 - 23.00 uur
 • Dinsdag: 07.00 - 23.00 uur
 • Woensdag: 07.00 - 23.00 uur
 • Donderdag: 07.00 - 23.00 uur
 • Vrijdag: 07.00 - 23.00 uur
 • Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur
 • Zondag gesloten

Parkeren

Je kunt niet vrij parkeren rondom het OZW-gebouw. We raden je aan om tijdens Open Dagen met het openbaar vervoer te komen.

Inholland Amsterdam/Diemen

Inholland Amsterdam, het OZW-gebouw.

We kennen je bij naam

Op onze kleinschalige locaties ben je geen nummer. Hier word je persoonlijk herkend, erkend en gehoord. We zijn een dorp in de grote stad, met studenten die even divers en internationaal zijn als Amsterdam en de regio zelf. Onze locaties zijn fysiek en online goed bereikbaar. Bij ons voel je je meteen thuis. Of het nu gaat om ons gebouw aan De Boelelaan (OZW-gebouw, bij de VU) of de locatie in Diemen: bij binnenkomst proef je meteen de prettige, persoonlijke sfeer. De gebouwen zijn open en transparant. Vanuit Diemen, waar zich onze internationaal georiënteerde en gezellige Campus bevindt, ben je binnen no-time in hartje Amsterdam.

Met één been in de stad, de wereld aan je voeten

Bij Inholland Amsterdam/Diemen kies je voor de hogeschool die stad en regio verbindt. Hier vind je een veilige leeromgeving die jou klaarstoomt voor elke uitdaging, waar je later ook terechtkomt. Je staat met één been in de stad, met de wereld aan je voeten. Kies uit ons diverse aanbod met kwalitatief hoogstaande opleidingen waarmee je in de stad en in de regio, nationaal en internationaal het verschil kunt maken.

Morgen doen wat je gisteren nog niet kon

Met jouw opleiding zoek je de samenwerking op met andere mensen in en rond Amsterdam: studiegenoten, docenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Dat vraagt om lef. Leren is durven. Daarom volg je niet alleen colleges maar ga je ook samen met studiegenoten op pad om zelf ervaring en nieuwe kennis op te doen. Doe morgen wat je gisteren niet kon. Je leert niet alleen in de klas. Want voor de allerbelangrijkste uitdagingen ga je nu naar buiten. Leren door te doen, daar groei je het snelste door. Op werkplekken in de regio, stages in het buitenland en met concrete projecten in de wijk.

Bekijk de video van onze toekomstige locatie

Studentenleven

In onze hoofdstad is alles te vinden

Eén van de leukste kanten van studeren is natuurlijk je studentenleven. Na een dag hard studeren en colleges volgen, heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in onze hoofdstad. Vanuit onze locaties in Diemen en Amsterdam ben je binnen een mum van tijd in hartje Amsterdam. Elke week opent er wel ergens in de stad een nieuwe koffiebar, een hippe saptent of gezonde eettent.

Zomaar wat tips:

 • Koffiedrinken bij Coffee & Coconuts
 • Spontaan een openluchtvoorstelling bezoek in het Vondelpark
 • Cocktails drinken bij Maxwell
 • Bier drinken bij De Biertuin
 • Dansen bij Café de Gieter of Paradiso

nature

Ook worden er genoeg festivals georganiseerd, zoals De Parade, Parels van de Stad, Vunzige Deuntjes, Rollende Keukens of Milkshake. Daarnaast is onze hoofdstad een culturele hotspot.

Sporten

Zoek je een sportieve studentenvereniging in Amsterdam? Kijk dan eens bij Studenten Sport Amsterdam. Daarnaast zit er in Amsterdam bijna op elke straathoek wel een sportschool. Ook op de Campus Diemen-Zuid is een sportschool aanwezig: Full of Life. Als student krijg je daar een abonnement zonder inschrijfkosten, maandelijks opzegbaar. En hardlopen kan altijd en kost niets. Er zijn genoeg parken in Amsterdam waar jij je rondje kunt rennen.

Wonen en werken

Op kamers in de regio

Kom je bij ons studeren, dan kies je er misschien ook wel voor om in de regio Amsterdam te komen wonen. Ben je op zoek naar een gezellige studentenkamer? Kijk eens naar:

Alvast werkervaring opdoen?

Ben je enthousiast over je opleiding en zit hospitality in je genen? Kom dan werken bij ASA Campus, onderdeel van Hogeschool Inholland. Tijdens je opleiding kun je dan flexibel werken voor jouw opleiding en de hogeschool, bijvoorbeeld als promostudent. In een leuk team van studiegenoten werk je bijvoorbeeld tijdens voorlichtingsdagen en Open Dagen.
Lees meer over ASA Campus

Introductieweek

BLEND festival

Tijdens jouw eerste week bij Inholland Amsterdam/Diemen organiseren we het feestelijke introductiefestival BLEND, waarbij je kennismaakt met studenten van al onze opleidingen.

Bekijk de aftermovie van de vorige introductieweek!

Verenigingen

Heb je er al over nagedacht om je aan te sluiten bij een studie- of studentenvereniging? Het is de ideale manier om nieuwe vrienden te maken, je studiegenoten, de campus en de stad beter te leren kennen. Naast de studievereniging van je opleiding kun je ook lid worden van een studentenvereniging in Amsterdam.

Studievereniging DNA

Ga je Biotechnologie, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek of Biotechnologie studeren? Word dan lid van DNA, dé studievereniging van de opleidingen Life Sciences & Chemistry (LSC) van Inholland Amsterdam. Ieder jaar organiseert deze vereniging diverse gezellige borrels, een spelletjesdag, een liftwedstrijd en een studiereis voor alle LSC-studenten.

Favervuta

Veel studenten Mondzorgkunde en Tandheelkunde zijn aangesloten bij studievereniging Favervuta. Naast mooie mogelijkheden om jezelf te ontplooien, krijg je als lid interessante en leuke workshops, onwijs gezellige activiteiten én flinke kortingen op studieboeken. Wil je ook behoren tot een van de grootste studieverenigingen van Nederland? Sluit je dan bij ons aan.

FOCUS for FCT'ers

Studeer je Food Commerce and Technology (FCT)? Dan is studievereniging FOCUS een must! Met interessante studieactiviteiten zoals studiereisjes naar Barcelona, etentjes en borrels. 

Liber Otium

Hi! ​Let’s meet Liber Otium, de eerste studievereniging voor de opleiding Leisure & Events Management van Hogeschool Inholland Diemen. De vereniging is opgericht met als doel om elkaar te leren kennen, een netwerk op te bouwen en vooral om veel leuke activiteiten te ondernemen. Supergezellig als je ook lid wordt!

A.S.V. Devera

A.S.V. Devera is de studievereniging voor verloskundestudenten aan de Verloskunde Academie Amsterdam (VAA). Je komt als lid in contact met studiegenoten uit alle leerjaren en met professionals uit de praktijk. We organiseren symposia, borrels en andere evenementen. Daar wil je bij zijn, dus word ook lid!

Ook de Groningse verloskundestudenten hebben een eigen vereniging: SV Ilythia.

Welke studentenvereniging past bij jou?

Naast de studieverenigingen vanuit je opleiding, kent Amsterdam vele studentenverenigingen. Wil je weten welke bij jou past? Doe dan de test via Lid worden in Amsterdam. Of ga naar de site van de AKvV, dé koepelorganisatie van 25 Amsterdamse studentenverenigingen.

Social media

Volg Inholland Amsterdam/Diemen via social media

Wil je op de hoogte blijven van wat er binnen Inholland Amsterdam/Diemen gebeurt? Volg ons dan via Instagram en Twitter. Via deze social mediakanalen kun je ook vragen stellen, iets delen of in contact komen met onze studenten en medewerkers.

  Volg ons via Instagram

 Volg ons via Twitter

 

Studentsucces Centrum

Je gaat studeren. Leuk en vooral spannend! Straks merk je dat er veel op je afkomt. Al die indrukken van jouw opleiding, nieuwe vrienden maken en ontdekken hoe je jouw bijbaan, sport en andere activiteiten combineert met je studie. Dat is soms best even wennen. Bij Inholland vinden we het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een succes van zijn of haar studie te maken. Speciaal hiervoor hebben we het Studentsucces Centrum (SSC) opgericht.

Wat is het SSC?

Het SSC is een ontmoetingsplek waar studenten met andere studenten in contact kunnen komen, vragen kunnen stellen, kunnen samenwerken of onderling ervaringen kunnen uitwisselen. In het SSC werken studentbuddy’s die jou kunnen ondersteunen bij alles wat te maken heeft met studeren bij de hogeschool. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij het maken van een planning, vragen over studeren in het algemeen, of als je gewoon even een peptalk nodig hebt. Zij kennen de weg binnen school, hebben hetzelfde meegemaakt als jij en weten precies bij jij het beste terecht kunt met jouw vraag.

Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom bij het Studentsucces Centrum in Diemen (Centrale Hal) en Amsterdam (OZW-gebouw 3de etage). Heb je vragen, suggesties of wil jij zélf studentbuddy worden, neem dan contact op met Marije Molthoff, coördinator van het SSC Amsterdam | Diemen via ssc.amsterdamdiemen@inholland.nl.

Bekijk de virtuele tours van onze locaties

Kies hieronder jouw locatie en start de tour.

 

 

484 nieuwsberichten

Heb je vragen over Inholland Amsterdam/Diemen?

Wij staan je graag te woord!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228