In deze wereldstad kennen we je bij naam.

Volg jouw opleiding in Rotterdam

Bij Inholland Rotterdam kennen studenten en docenten elkaar en weten zij elkaar te vinden. Je voelt je bij ons snel thuis in de prettige en persoonlijke sfeer. Het is een veilige leeromgeving die jou klaarstoomt voor elke uitdaging. Je kunt namelijk kiezen uit een breed palet aan opleidingen om jouw ambitie in te kleuren. Maak een keuze waarmee je in de stad en in de regio, nationaal en internationaal het verschil kunt maken.

Opleidingen in Rotterdam

Bekijk het overzicht

Kom langs in Rotterdam

Bezoek de Open Dag

Probeer opleidingen uit

Kom proefstuderen

Meer over studeren in Rotterdam

Contact

Algemeen telefoonnummer

010 - 439 93 99

Studiekeuze Adviescentrum

Heb je hulp nodig bij je studiekeuze? Kom langs of maak een afspraak met onze studiekeuzeadviseur en stel al je studiekeuzevragen. 
E: studiekeuze.rotterdam@inholland.nl
T: 088 466 7 020
Maak een afspraak

Servicepunt

Het Servicepunt is er om al jouw vragen op het gebied van faciliteiten, ICT, onderwijsadministratie, roostering, studentwerkplekken en het gebouw te beantwoorden.
E: servicepunt.rotterdam@inholland.nl
T: 010 439 2 222

Studentendecaan

Onze studentendecanen zijn er voor vragen over onder andere studiefinanciering, studievoortgang en wet- en regelgeving. Heb je bijzondere omstandigheden waardoor je meer tijd nodig hebt voor je studie? Maak dan een afspraak. 
E:  decanaat.rotterdam@inholland.nl

International Office

Het startpunt voor jouw internationale activiteiten is het International Office. Hier krijg je informatie over de mogelijkheden voor studie en stage in het buitenland. 
E:
intoffice@inholland.nl
T: 010 439 2 220
Meer informatie

Bibliotheek

Via de digitale bibliotheek van Inholland heb je overal en altijd toegang tot de digitale collectie in de cloud. Log in op de website en je hebt toegang tot eindeloos veel informatiebronnen.
E:
 bibliotheek@inholland.nl
T: 088 466 1 661
WhatsApp: 06 2111 5525

Bereikbaarheid

Bezoekadres

De hogeschool ligt schuin tegenover metrostation Wilhelminaplein en is prima te bereiken met tram, auto of fiets.

Posthumalaan 90
3072 AG Rotterdam 
Plan met Google Maps
Plan je eigen route

Openingstijden

Maandag: 07.30 - 22.30 uur
Dinsdag: 07.30 - 19.00 uur
Woensdag: 07.30 - 19.00 uur
Donderdag: 07.30 - 22.30 uur
Vrijdag: 07.30 - 18.00 uur

Parkeren

Je kunt niet vrij parkeren rondom Inholland Rotterdam. In het gebied rondom de hogeschool (Posthumalaan en omgeving) geldt betaald parkeren. De capaciteit van de parkeergarage van de hogeschool is beperkt.

Inholland Rotterdam

Geen woorden maar daden

Met ondernemend onderwijs bereiden we je goed voor op een succesvolle carrière. Zo zoek je met jouw opleiding de samenwerking op in en rond Rotterdam: studiegenoten, docenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Geen woorden maar daden, dat is het credo van Rotterdam én van onze hogeschool. Daarom volg je niet alleen colleges, maar ga je ook veel op pad om zelf ervaring en nieuwe kennis op te doen. Op werkplekken in de regio, stages in het buitenland en met concrete projecten in de wijk. Want voor de allerbelangrijkste uitdagingen ga je naar buiten. Leren door te doen, daar groei je het snelste van.

Cool en creatief

Voor de aansluiting op de praktijk hebben wij de leer- en werkomgeving Plint010 ingericht. Verder doen wij er alles aan om jou succesvol te laten studeren. Doe bijvoorbeeld mee aan #100days, hét ondersteuningsprogramma voor eerstejaarsstudenten. Volgens CNN is Rotterdam 'the new capital of cool'. De stad is creatief en in ontwikkeling. Wij richten ons onderwijs zo in dat je daar als student veel van mee krijgt en veel van kan leren. Zo wordt Inholland Rotterdam jouw springplank naar de toekomst!

Studentenleven

nature

Allure van een wereldstad

Rotterdam is een bruisende stad, vol met ambities en mogelijkheden. Maar vooral een prachtige stad om te studeren. Rotterdam is de tweede stad van Nederland qua inwoneraantal en is vanwege zijn haven een belangrijk economisch centrum. Door onder meer een universiteit en meerdere hogescholen is Rotterdam een levendige studentenstad, met veel leuke kroegen, restaurants en evenementen waar theater, muziek en cultuur altijd te vinden is.

Uitgaan

Bruisend tot diep in de nacht! Uitgaan met grootstedelijke allure doe je natuurlijk in Rotterdam. Of je nu van dance, pop of salsa houdt; er is altijd wel een plek met jouw favoriete muziek te vinden.

In het centrum van de stad, waar zich veel leuke uitgaansgelegenheden bevinden, is het altijd gezellig druk. Om het Schouwburgplein en Beurs liggen tientallen cafés, restaurants en discotheken die Rotterdam tot de perfecte uitgaansstad maken. 

Ontspannen een drankje doen, kan bij café's in de Witte de Withstraat of op de Nieuwe Binnenweg, bijvoorbeeld bij café De Witte Aap, Ballroom en Rotown. De Biergarten is ook altijd een heerlijke plek voor een drankje in de avondzon en vergeet de Beurs niet, dé studentenkroeg van Rotterdam.

Wonen en werken

Op kamers in Rotterdam

Wil straks ook wonen in Rotterdam? Begin op tijd met zoeken naar een woonruimte, zoals in lokale kranten, via makelaars of op de volgende websites:

Alvast werkervaring opdoen?

Via ASA Campus - onderdeel van Hogeschool Inholland - kun je tijdens je studie flexibel werken voor je opleiding en de hogeschool.
Lees meer over ASA Campus

Verenigingen

De Rotterdamse Kamer van Verenigingen

Wil je lid worden van een studentenvereniging in Rotterdam, maar weet je nog niet welke? Neem dan een kijkje bij De Rotterdamse Kamer van Verenigingen (R.K.v.V.), het overkoepelende orgaan van zes studentengezelligheidsverenigingen in Rotterdam. De R.K.v.V. is onder andere betrokken bij studentencultuur en stimuleert studenten lid te worden van een Rotterdamse studentenvereniging.

De volgende studentenverenigingen zijn aangesloten bij de R.K.v.V.:

nature

Samen ondernemen

Plint010

Als hbo-student wil je praktijkervaring opdoen en je cv opbouwen voor een leuke baan na het afstuderen. Plint010 is een werk- en leeromgeving waar jij zelf invulling kunt geven aan die ervaring door écht te laten zien wat je kunt. Je zet je in voor organisaties in Rotterdam die vraagstukken, opdrachten of projecten hebben waar extra handen en denkkracht voor nodig zijn. Ook kun je met studenten van andere opleidingen samenwerken aan multidisciplinaire projecten. Op deze manier verdien je studiepunten, doe je praktijkervaring op en bereid je je netwerk uit, waardoor je gemakkelijker een stageplaats of afstudeeropdracht kunt vinden.

Rechtswinkel010


Ben je straks student Sociaal Juridische Dienstverlening of HBO-Rechten? Je kunt al tijdens je studie werkervaring opdoen bij Rechtswinkel010. Samen met professionals geef je gratis advies aan Rotterdammers die sociaal-juridische vraagstukken hebben, maar kosten voor rechtshulp niet kunnen opbrengen. Fijn voor hen, maar ook handig voor jouw cv.

BusinessClub

Wil je alvast samenwerken met het bedrijfsleven? Wil je in contact komen met medestudenten, afgestudeerden en docenten? Meld je dan voor BusinessClub Inholland. We organiseren veel activiteiten als masterclasses en netwerkborrels.
Meer informatie

Samen met de regio

Samen met de regio

Hogeschool Inholland vindt het belangrijk dat we nauw samenwerken met het beroepenveld. Deze samenwerking zie je bijvoorbeeld terug in jouw studieprogramma in de vorm van projecten en opdrachten. Hierdoor kunnen we jou beter opleiden tot toekomstig professional én als mens.

Inholland Rotterdam werkt bijvoorbeeld samen met de volgende ondernemers, bedrijven, instellingen en overheden uit de regio. Zit er iets interessants voor jou tussen?

       
        

        

      

100days

De eerste 100 dagen van je studie

Alle begin is moeilijk. Een cliché, maar wel waar. Vooral de eerste 100 dagen is het wennen. Wij helpen je er doorheen met 100days.

Bekijk het programma

Social media

Volg Rotterdam via social media

Wil je op de hoogte blijven van wat er binnen Inholland Rotterdam gebeurt? Volg ons dan via Facebook, Instagram en Twitter. Via deze social mediakanalen kun je ook vragen stellen, iets delen of in contact komen met onze studenten en medewerkers.

         Volg ons via Facebook

  Volg ons via Instagram

  Volg ons via Twitter

 

74 nieuwsberichten

Heb je vragen over Inholland Rotterdam?

Wij staan je graag te woord!

Telefoon
0104392222