Volg jouw opleiding in Dordrecht

Wil jij het verschil maken in het leven van kinderen? Hen boeiende verhalen vertellen en ze meenemen in de wondere wereld van cijfers en letters? Word die inspirerende juf of meester en studeer aan Inholland Dordrecht. Op deze kleinschalige locatie bieden wij in samenwerking met diverse praktijkscholen een Pabo-opleiding die bij jou past. Wordt het in voltijd, deeltijd of misschien wel digitaal?

Associate degrees bij Dordrecht Academy
Ook kun je in september 2022 starten met een Associate degree aan Dordrecht Academy:

Dordrecht Academy is een samenwerkingsverband van drie hogescholen: Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam en Christelijke Hogeschool Ede. Binnenkort meer informatie hierover.

Open Avond 1 november

Meld je aan!

Probeer opleidingen uit

Kom proefstuderen

Meer over studeren in Dordrecht

Contact

Algemeen telefoonnummer

078 - 611 26 00

Studiekeuze Adviescentrum

Heb je studiekeuzevragen? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een opleiding? In Rotterdam zitten onze studiekeuze-adviseurs die je kunnen helpen.
E: studiekeuze.rotterdam@inholland.nl
T: 06 11 87 87 75
Maak een afspraak

Servicepunt

Het Servicepunt is er om al jouw vragen op het gebied van faciliteiten, ICT, onderwijsadministratie, roostering, studentwerkplekken en het gebouw te beantwoorden.
E: servicepunt.dordrecht@inholland.nl
T: 010 439 2222 

Studentendecaan

Onze studentendecanen zijn er voor vragen over onder andere studiefinanciering, studievoortgang en wet- en regelgeving. Heb je bijzondere omstandigheden waardoor je meer tijd nodig hebt voor je studie? Maak dan een afspraak. 
E:  decanaat.dordrecht@inholland.nl

Bibliotheek

Via de digitale bibliotheek van Inholland heb je overal en altijd toegang tot de digitale collectie in de cloud. Log in op de website en je hebt toegang tot eindeloos veel informatiebronnen.
E:
 bibliotheek@inholland.nl
T: 088 466 1 661
WhatsApp: 06 2111 5525

Bereikbaarheid

Bezoekadres

De hogeschool ligt op 5 minuten loopafstand van het centraal station in Dordrecht. 

Achterom 103
3311 KB Dordrecht
Plan met Google Maps

Plan je eigen route

Openingstijden

 • Maandag: 07.30 - 22.30 uur
 • Dinsdag: 07.30 - 18.00 uur
 • Woensdag: 07.30 - 18.00 uur
 • Donderdag: 07.30 - 18.00 uur
 • Vrijdag: 07.30 - 18.00 uur

Parkeren

Je kunt parkeren tegenover Hogeschool Inholland Dordrecht bij: 
Parkeergarage Spuihaven Dordrecht
Spuiboulevard 304
3311 GR Dordrecht.

Als je een afspraak hebt, kun je een uitrijkaart krijgen. Regel dit via degene met wie je een afspraak bij Inholland hebt. Je kunt ook gratis parkeren bij parkeerplaats weeskinderendijk, dit is 5 tot 10 minuten lopen vanaf onze locatie. 

Inholland Dordrecht

nature

We kennen je bij naam

In Dordrecht is de Pabo zowel professioneel als kleinschalig; dat zorgt voor een extra persoonlijke sfeer tussen jou, je medestudenten en de docenten. Er is ruimte voor jouw bijzondere talenten en dat werkt, zo is onze ervaring, erg stimulerend.

Leren door te doen

Een belangrijk deel van het vak leer je in de praktijk. Tijdens de Pabo maak je daarom kennis met scholen en kindcentra in allerlei contexten, met verschillende visies en achtergronden. Niet alleen colleges volgen dus, maar samen met studiegenoten op pad gaan om zelf ervaring en nieuwe kennis op te doen. Want voor de allerbelangrijkste uitdagingen ga je naar buiten. Leren door te doen, daar groei je het snelste van. 

Duurzaamheid

Ook besteden wij veel aandacht aan het thema Wetenschap & Technologie. We organiseren bijvoorbeeld samen met de Duurzaamheidsfabriek de workshop Programmeren in het onderwijs. Hoe kun je kinderen daar al op jonge leeftijd enthousiast voor maken? 

Maar we doen nog meer op het gebied van duurzaamheid. Wij maken onder andere gebruik van FSC-papier en hebben bijvoorbeeld extra zuinige computers. Voor de verlichting hangen waar mogelijk spaarlampen en bewegings- en lichtafhankelijke sensoren. Hiermee proberen we het milieu zo min mogelijk te belasten en de klimaatverandering zo veel mogelijk tegen te gaan. 

Studentenleven

nature

Karakteristieke stad

Dordrecht is de oudste stad van Nederland. Dat zie je terug in het karakteristieke centrum, dat met zijn vele hofjes en gezellige winkelstraten een historische uitstraling heeft. Hier zijn meer dan duizend monumenten te vinden. Verder heeft Dordrecht geen grachten, maar havens. Deze vormen de ruggengraat van de oude stad. Vooral vanaf het Groothoofd, hét terras van Dordrecht, heb je een fantastisch uitzicht over het water!

Ben je een cultuurliefhebber? In de buurt vind je vele bioscopen, theaters en muziekpodia, zoals Jazzpodium DJS en Bibelot. Hierna ga je natuurlijk langs bij één van de vele cafés en discotheken in het centrum. Wil je nog meer cultuur snuiven? In een kwartier ben je met het openbaar vervoer in Rotterdam. Hier vind je uiteraard alles op het gebied van cultuur en uitgaan!

Wonen en werken

Op kamers in Dordrecht

Ben je op zoek naar een studentenkamer in Dordrecht? We raden je aan om op tijd te beginnen met zoeken. Hieronder vind je links van verschillende landelijke organisaties die kamers aanbieden in Dordrecht en omgeving. Ook kun je de lokale kranten Dordt Centraal en De Dordtenaar lezen.

Alvast werkervaring opdoen?

Via ASA Campus - onderdeel van Hogeschool Inholland - kun je tijdens je studie flexibel werken voor je opleiding en de hogeschool.
Lees meer over ASA Campus

Samen met de regio

Samen met de regio

Hogeschool Inholland vindt het belangrijk dat we nauw samenwerken met het beroepenveld. Deze samenwerking zie je bijvoorbeeld terug in jouw studieprogramma in de vorm van projecten, opdrachten of stagelopen. Hierdoor kunnen we jou beter opleiden tot toekomstig professional én als mens.

Inholland Dordrecht werkt bijvoorbeeld samen met de volgende schoolbesturen. Zit er iets interessants voor jou tussen?

 • Stichting H³O
 • Nestas Scholengroep
 • PIT Kinderopvang en onderwijs
 • Scholen van Oranje
 • Borgesiusstichting
 • Stichting de Waarden
 • Christelijke Scholengroep De Waard
 • Stichting OPOPS  
 • Primair Onderwijs Papendrecht en Sliedrecht
 • Stichting PCPO Barendrecht en Ridderkerk
 • De Hoeksche School
 • SCOPS – Stichting Christelijk Onderwijs Papendrecht en Sliedrecht
 • O2A5
 • SOL Ambacht

Klik hier voor een kaart met alle scholen die aangesloten zijn

Social media

Volg Dordrecht via social media

Wil je op de hoogte blijven van wat er binnen Inholland Dodrecht gebeurt? Volg ons dan via Facebook of Instagram. Via deze social mediakanalen kun je ook vragen stellen, iets delen of in contact komen met onze studenten en medewerkers.

       Volg ons via Facebook

  Volg ons via Instagram

Opleidingsvarianten

Bekijk de video van de pabo-opleiding (voltijd):

Bekijk de video van de pabo-opleiding (deeltijd):

Bekijk de video van de pabo-opleiding (versnelde variant):

Bekijk de video van de pabo-opleiding (flexibele variant):  

Heb je vragen over Inholland Dordrecht?

Wij staan je graag te woord!