Volg jouw opleiding in Alkmaar

"We doen het allemaal samen” - student Mir van Galen.

Bij Inholland Alkmaar kennen onze docenten je bij naam. Je voelt je meteen thuis en proeft direct de prettige sfeer. Het is persoonlijk en vertrouwd, praktijkgericht en ambitieus. Het is een veilige leeromgeving die jou klaarstoomt voor iedere uitdaging, waar je later ook aan de slag gaat. Wordt het techniek, economie, educatie of zorg en welzijn? 

Opleidingen in Alkmaar

Bekijk het overzicht

Kom langs in Alkmaar

Bezoek de Open Dag

Probeer opleidingen uit

Kom proefstuderen

Meer over studeren in Alkmaar

Inholland Alkmaar

Persoonlijk & dichtbij

“In Alkmaar had ik meteen een warm gevoel en dat is nog steeds zo. Docenten kennen hun studenten bij naam en groeten je nog steeds als je al lang geen les meer van ze hebt.” - student Simone Ganzevoort 

We vinden jou als persoon belangrijk en je wordt niet als nummer behandeld. We willen graag dat je je thuisvoelt. We besteden daarom liever extra tijd aan iedere (aankomende) student, dan dat jij een verkeerde studiekeuze maakt. Maar stel dat dit toch gebeurt, ook dan staan wij voor je klaar om de juiste weg uit te stippelen.

Leren = je hart durven volgen

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog niet helemaal weet hoe je je toekomst wilt invullen. Daar kunnen wij je goed bij helpen, omdat veel docenten uit de beroepspraktijk komen. Zij kunnen je precies vertellen wat je straks kunt verwachten.

“Ik koos voor Inholland vanwege de enthousiaste verhalen van oud-studenten. De docenten hebben goede kennis van zaken, zowel in de bedrijfstak als theoretisch", vertelt student Luuk van den Bovenkamp. "Docenten denken met je mee, de lijnen zijn kort", voegt student Willemijn Koemeester toe.

Samen werken aan duurzame oplossingen

Verbeter de wereld, begin bij jezelf, zeggen we. Daarom werken we continu aan duurzame oplossingen. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in jouw lesprogramma, zoals projecten, maar ook in ons gebouw. Want alleen samen kunnen we een sociale, veilige en stabiele samenleving creëren.
Lees meer over ons duurzame gebouw

Studentsucces Centrum (SSC)

Samen maken we van jouw studie een succes!

Tijdens je studie komt er van alles op je af. Dat is leuk, maar ook spannend. Enorm veel indrukken vanuit de opleiding zelf, je maakt nieuwe vrienden en je moet uitvogelen hoe je jouw (bij)baan, sport of andere activiteiten combineert met je studie. En dat is allemaal soms best even wennen...

Studeren doe je voor jezelf maar je staat er niet alleen voor! Omdat we het bij Inholland belangrijk vinden dat iedereen de kans krijgt om van zijn of haar studie een succes te maken, is er het Studentsucces Centrum (SSC). Het SSC is een digitale en fysieke ontmoetingsplek voor studenten door studenten. Wij focussen ons op de talentontwikkeling en doorstroom van alle studenten en doen dit persoonlijk en dichtbij. Hiermee creëren wij een laagdrempelige en veilige plek waar verbinding, plezier en ontwikkeling centraal staat.

Studentsucces Centrum

In het SSC staat een team van studentbuddy’s van verschillende opleidingen klaar voor alle opleidingsgerelateerde of juist privé-vraagstukken van studenten. Kom langs in de kas voor een kopje koffie of neem per mail of dm contact met ons op! Je kunt bij ons terecht voor toffe events, ondersteuning bij studievaardigheden, maar ook voor persoonlijke issues, zoals stress en/of eenzaamheid.

Studentsucces Centrum

Bekijk hier de video over het Studentsucces Centrum waarin buddy en student Ryan je meeneemt door het SSC.

Heb je vragen, suggesties of wil jij zélf andere studenten helpen, neem dan contact op met via ssc.alkmaar@inholland.nl.

Of ga hier naar de Instagrampagina en hier naar de website van het Studentsucces Centrum!

Studentenleven

Alkmaar beter leren kennen

Alkmaar is hét centrum van de regio Noord-Holland Noord. Hier vind je vele winkels, musea en podia. De historische binnenstad heeft veel gezellige kroegjes op het Waagplein of bij de Platte Stenenbrug, restaurants, Theater De Vest, bioscoop De Vue, Filmhuis Alkmaar en poppodium Victorie. 

Bij mooi weer kun je met een bootje door de grachten varen of in de zon zitten bij Stadsstrand De Kade. En wat dacht je van Zomer op het Plein en Alkmaars Ontzet op 8 oktober? Sportliefhebbers kunnen schaatsen op IJsbaan De Meent, fietsen op de Wielerbaan, zwemmen bij De Hoornse Vaart of fitnessen bij één van de fitnesscentra die de stad rijk is. Ook zijn er rugby-, voetbal- en hockeyclubs in de buurt van de hogeschool.

De stranden van Bergen en Egmond aan Zee liggen op fietsafstand, en in een halfuurtje ben je met de trein in Amsterdam of in de kop van Noord-Holland. Je zit dus zo op de veerboot naar Texel.

De SooS

Op het terrein van Inholland Alkmaar vind je ook het studentencafé de SooS. We kunnen niet wachten tot we weer open mogen. Hier kun je normaal gezien van maandag tot en met vrijdag genieten van een drankje, samen met je studiegenoten en andere vrienden, tegen echte studentenprijzen. De SooS wordt gerund door het SAS-bestuur en studentenbarmedewerkers. Als je zelf achter de bar wilt staan, is dat natuurlijk ook mogelijk. De SooS is vrij toegankelijk voor alle studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar. 

Introductieweek

De leukste Alkmaarse introductie

Wil jij je schooljaar goed beginnen en andere studenten ontmoeten? Heb je wel zin in een feestje?

De introductie georganiseerd door studentenvereniging A.S.V. Omnivas wordt altijd eind augustus gehouden! Zo vlak voor de start van het studiejaar draait alles om gezelligheid, leuke mensen ontmoeten en elkaar leren kennen.

Voor een impressie kun je een kijkje nemen op de Facebook- en Instagram-pagina van studentenvereniging A.S.V. Omnivas.

Meer weten over de Alkmaarse Intro? Kijk eens op omnivas.nl.

Introductie bij je opleiding

Ook jouw opleiding organiseert een  introductieactiviteit om kennis met elkaar te maken. Hou de Inholland-MyStart-app in de gaten voor het meest up-to-date programma.

nature

Bekijk de aftermovie InAlkmaarIntro 2019

Verenigingen

Studentenvereniging Omnivas

nature

Wil je bij de enige echte studentenvereniging van Inholland Alkmaar? Sluit je dan aan bij A.S.V. Omnivas! Deze studentenvereniging bestaat sinds 1992 en organiseert het hele jaar door talloze activiteiten die het leven naast je studie flink verrijken. Denk aan feesten, wintersportuitjes en borrels. Ook zitten zij achter InAlkmaarIntro, dé introductieweek voor aankomende eerstejaarsstudenten.
Ga naar Studentenvereniging Omnivas 

Studievereniging Business Finance & Law

nature

Alvast tijdens je studie in contact komen met het beroepenveld? Dan is Studievereniging Business, Finance & Law Alkmaar iets voor jou. Als lid kom je dan over de vloer bij toffe bedrijven, krijg je workshops en masterclasses van professionals en leer je je studiegenoten beter kennen. Zo bouw je tijdens je studie al een netwerk op wat het vinden van een (afstudeer)stage of (bij)baan gemakkelijker maakt.
Ga naar Studievereniging Business Finance & Law

Studievereniging BIMTI

nature

Ga je Business IT & Management (BIM) of Technische Informatica (TI) studeren? Sluit je dan aan bij SV BIMTI!  Ze hebben ondertussen meer dan vijftig leden en vele connecties met het bedrijfsleven.
Ga naar SV BIMTI

Studievereniging Technische Bedrijfskunde Alkmaar

Ga jij straks de opleiding Technische Bedrijfskunde volgen? Dan is de Studievereniging Technische Bedrijfskunde iets voor jou! Deze studievereniging organiseert vele activiteiten, zoals de introductieweek op Terschelling voor eerstejaarsstudenten, lezingen, (buitenlandse) studiereizen, bedrijvendag (Mix & Match x Connect2Business Event) en netwerkborrels.
Ga naar Studievereniging Technische Bedrijfskunde Alkmaar

Alles is duurzaam

In plaats van een nieuw gebouw neer te zetten, heeft Inholland Alkmaar ervoor gekozen het huidige pand volledig te renoveren, met veel aandacht voor duurzaamheid. Je ziet daarom veel groen, hout en mooie open ruimtes. Het is geïnspireerd op een stadspark. Alsof je buiten studeert!

Het gebouw is bedoeld voor nu en de toekomst. Een gebouw dat even mee kan en voorzien is van installaties die energie besparen en teruggeven aan de wereld. Denk aan zonnepanelen, green walls en energiezuinige verlichting.

Technische labs en andere praktijkruimtes

Of je voor je opleiding een technisch lab, een ziekenhuisbeddenzaal, handvaardigheidslokaal of theaterruimte nodig hebt, bij onze hogeschool is alles aanwezig om direct de praktijk te kunnen uitoefenen. Ook zijn er veel open ruimtes en concentratiewerkplekken aanwezig, waar je je even terug kunt trekken om zelfstandig te werken.

Contact

Algemeen telefoonnummer

072 - 518 34 56

Studiekeuze Adviescentrum

Heb je studiekeuzevragen? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een opleiding? Onze studiekeuzeadviseur helpt je graag verder. Monique Romkes is bereikbaar op woensdag  tussen 09.00 - 17.00 uur, op afspraak:
E: studiekeuze.alkmaar@inholland.nl
T: 088 466 3384
Maak een afspraak

Servicepunt

Het Servicepunt is er om al jouw vragen op het gebied van faciliteiten, ICT, onderwijsadministratie, roostering, studentwerkplekken en het gebouw te beantwoorden.
E: servicepunt.alkmaar@inholland.nl
T: 072 518 3 888

Studentendecaan

Onze studentendecanen zijn er voor vragen over onder andere studiefinanciering, studievoortgang en wet- en regelgeving. Heb je bijzondere omstandigheden waardoor je meer tijd nodig hebt voor je studie? Of wil je topsport met jouw studie combineren? Maak dan een afspraak. 
E: decanaat.alkmaar@inholland.nl

International Office

Het startpunt voor jouw internationale activiteiten is het International Office. Hier krijg je informatie over de mogelijkheden voor studie en stage in het buitenland. 
E:
intoffice.alkmaar@inholland.nl
T: 088 466 3 119
Meer informatie

Bibliotheek

Via de digitale bibliotheek van Inholland heb je overal en altijd toegang tot de digitale collectie in de cloud. Log in op de website en je hebt toegang tot eindeloos veel informatiebronnen.
E:
 bibliotheek@inholland.nl
T: 088 466 1 661
WhatsApp: 06 2111 5525

Bereikbaarheid

Bezoekadres

De hogeschool ligt op een kwartiertje lopen van het treinstation en is prima te bereiken met bus, auto of fiets.

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar  
Plan met Google Maps
Plan je eigen route

Openingstijden

  • Maandag: 07.30 - 18.30 uur
  • Dinsdag: 07.30 - 18.30 uur
  • Woensdag: 07.30 - 22.15 uur
  • Donderdag: 07.30 - 22.15 uur
  • Vrijdag: 07.30 - 18.30 uur

Parkeren

Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van Inholland Alkmaar. Er zijn circa 400 plekken beschikbaar. Mocht dit vol zijn, dan kun je terecht aan de overkant bij de gratis P+R.

Social media

Volg Alkmaar via social media

Wil je op de hoogte blijven van wat er binnen Inholland Alkmaar gebeurt? Volg ons dan via Instagram, Facebook en Twitter. Via deze social mediakanalen kun je ook vragen stellen, iets delen of in contact komen met onze studenten en medewerkers.

 Volg ons via Instagram

        Volg ons via Facebook

  Volg ons via Twitter

Wil je meer video’s bekijken?

Ga naar ons YouTube-kanaal

Wonen en werken

Op kamers in Alkmaar

Ben je op zoek naar een studentenkamer in Alkmaar? Je kunt een prachtige kamer huren in een voormalig schoolgebouw aan de Bergerweg. Lekker dicht bij het station, en op de fiets ben je in vijf minuten bij de hogeschool en in de binnenstad van Alkmaar. De bemiddeling gaat op basis van loting. Interesse? Bekijk hiervoor de nieuwsbrief Woonwaard en blijf op de hoogte.

Ook via krantadvertenties of makelaars kom je diverse woonruimtes in Alkmaar tegen. Kijk ook eens op Kamertje.nlKamernet.nl en Studentzondercent.nl dat kan je ook op weg helpen.

Ook op Huurwoningen.nl vind je een ruim en uniek aanbod aan studentenkamers, studio’s en appartementen. Met behulp van verschillende filters kun je eenvoudig een zoekopdracht samenstellen die voldoet aan jouw wensen. Zo kun je een maximale prijs instellen, maar ook de locatie, het type woning waar je naar op zoek bent en de woningvoorzieningen. Daarnaast kun je eenvoudig een mailalert aanmaken, zodat je altijd op de hoogte bent van het allernieuwste relevante woningaanbod.

Alvast werkervaring opdoen?

Via ASA Campus - onderdeel van Hogeschool Inholland - kun je tijdens je studie flexibel werken voor je opleiding en de hogeschool.
Lees meer over ASA Campus

Werken bij ASA Campus

Bekijk de virtuele tour van onze locatie

155 nieuwsberichten

Heb je vragen over Inholland Alkmaar?

Wij staan je graag te woord!