STAP-budget: volg met subsidie een post-hbo opleiding bij Inholland Academy

Goed nieuws: als werknemer, ZZP'er of werkzoekende kun jij vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor het volgen van een opleiding, cursus of training. Hiermee kun je jezelf verder ontwikkelen, beter worden in je vak en jouw positie op de arbeidsmarkt versterken. STAP staat namelijk voor Stimulans ArbeidsmarktPositie. Het complete opleidingsaanbod van Inholland Academy komt voor deze zeer interessante subsidieregeling in aanmerking.

STAP-budget: meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Als werknemer, ZZP'er of werkzoekende heb je zo meer kans om je baan te houden, een nieuwe baan te vinden of om jezelf door te ontwikkelen. De overheid stelt jaarlijks een totaalbudget van ca. 200 miljoen euro beschikbaar, waarmee ca. 200.000 mensen (een deel van) hun opleiding kunnen betalen. Het STAP-budget vervangt de huidige fiscale aftrek van scholingskosten. Vanaf 1 maart 2022 kun je STAP-budget aanvragen bij het UWV.

Omscholen met STAP-budget en baan houden of wisselen

Met het STAP-budget kun je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken. Werk verandert namelijk snel en continu. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist veel vacatures zijn. Inholland Academy biedt o.a. in deze vakgebieden meer dan 140 praktijkgerichte post-hbo opleidingen.

STAP-budget aanvragen bij UWV

Vanaf 1 maart 2022 kun je bij het UWV het STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je aan verschillende criteria van de Rijksoverheid voldoen. Zodra de definitieve regeling wordt opengesteld, wordt deze gepubliceerd op deze pagina.

Waarom kies je voor Inholland Academy?

  1. Deelnemers en maatwerkklanten waarderen onze opleidingen met een 9+
  2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
  3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
  4. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en wisselt ervaringen uit
  5. Met 10 leslocaties zijn we goed bereisbaar
  6. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een van onze locaties

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030