Subsidies en financiële regelingen

Voor veel van onze post-hbo opleidingen zijn er aantrekkelijke subsidies en financiële regelingen waarvan je mogelijk gebruik kunt maken, zoals:

 • Scholingsfonds Rotterdam
 • Leerbudgetten vanuit CAO's
 • Transitievergoeding werknemers
 • Termijnbetaling
 • Vrijstelling van BTW

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden. 

Scholingsfonds Rotterdam: speciaal voor inwoners uit gemeente Rotterdam

Speciaal voor inwoners uit de gemeente Rotterdam is Scholingsfonds010 opgericht. Met een scholingsvoucher van het Scholingsfonds Rotterdam kunnen Rotterdammers van 18-65 jaar een scholingsvoucher van maximaal € 2.500 aanvragen voor de financiering van hun opleiding. Deze subsidie is bedoeld voor Rotterdammers die zichzelf willen bijscholen of omscholen, zodat zij hun kansen op duurzaam werk kunnen vergroten. Lees verder

Leerbudgetten vanuit CAO's

Werkgevers stellen jaarlijks via CAO’s zeker 1,6 miljard euro beschikbaar voor opleidingen, cursussen, loopbaanoriëntatie en andere zaken die onder duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers vallen, zo blijkt uit onderzoek van werkgeversvereniging AWVN, die bij de meeste CAO-onderhandelingen betrokken is. Dit geld mag gebruikt worden om scholing te volgen zodat je beter wordt in je huidige werk, maar ook om jezelf om te scholen voor een toekomstig beroep. Neem dus vooral jouw CAO goed door en/of informeer bij je leidinggevende.

Transitievergoeding werknemers

Wil jouw werkgever jou ontslaan? Dan heb je recht op een transitievergoeding. Dit geldt ook als jouw tijdelijke contract niet wordt verlengd. Ook heb je recht op een transitievergoeding als je zelf ontslag neemt of een tijdelijke arbeidsovereenkomst niet verlengt, vanwege ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van jouw werkgever. Je kunt de transitievergoeding o.a. gebruiken voor de financiering van een post-hbo opleiding, om zo de overstap naar een andere baan makkelijker te maken. Meer weten? Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Jouw opleiding bij Inholland Academy in termijnen betalen

Kies je voor een opleiding met een duur langer dan 6 maanden, dan kun je het cursusbedrag ook in termijnen betalen:

 • cursusbedrag € 400 tot € 2.000: 3 termijnen
 • cursusbedrag vanaf € 2.000 tot € 7.500: 5 termijnen
 • cursusbedrag vanaf € 7.500: 10 termijnen

De eerste termijnfactuur ontvang je op de 20ste van de maand na de start van de opleiding. Vervolgens ontvang je maandelijks een termijnfactuur. De administratiekosten bij termijnbetaling bedragen eenmalig € 15.

Opleidingen Inholland Academy vrijgesteld van BTW

Inholland Academy is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dit betekent dat wij ons onderwijsaanbod BTW-vrij mogen aanbieden. 

Schrijf je nu in!

Voor werkgevers

SLIM-regeling

Speciaal voor mkb-organisaties die willen investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers heeft het kabinet de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) geïntroduceerd. Hiermee wil het kabinet leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend maken. De subsidie is bedoeld voor allerlei nieuwe ideeën gericht op leren en ontwikkelen. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld het laten maken van een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan voor hun organisatie, loopbaan- en ontwikkeladviezen voor medewerkers en het oprichten van een bedrijfsschool. Meer weten? Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Studiekosten voor ondernemers

Als jouw studiekosten als ondernemer of ZZP-er zakelijk zijn, zijn ze aftrekbaar. Dat is dus het geval als je de kosten maakt in het belang van jouw onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als je ze maakt om bestaande vakkennis op peil te houden. Als je de kosten maakt om nieuwe kennis te verwerven, zijn de kosten niet aftrekbaar als zakelijke kosten. De grens tussen ‘op peil te houden van bestaande kennis’ en ‘verwerven van nieuwe kennis’ is lastig aan te geven. Twijfel je? Laat je dan goed adviseren door de Belastingdienst.

Werkkostenregeling

Met de werkkostenregeling (WKR) kun je als werkgever zelf bepalen wat je onbelast aan jouw werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Dit geldt voor opleidingen en cursussen, maar ook voor een kerstpakket of sportabonnement.  Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.


Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU)

Gezond werkend je pensioen halen: dat wil toch iedereen? Toch lukt dat nog niet altijd. Daarom is er tot en met 2025 de Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) voor bedrijven. Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werknemers vergroten, zoals een kortdurende training of workshop voor groepen: dit is een training of workshop van enkele uren tot enkele dagen. Kijk voor meer informatie op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Waarom kies je voor een post-hbo opleiding bij Inholland Academy?

 1. Deelnemers en maatwerkklanten waarderen onze opleidingen met een 9+
 2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
 3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
 4. Wij bieden jou een persoonlijke én flexibele leerreis: kleine groepen, blended onderwijs en modulair aanbod
 5. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en leert van én met elkaar
 6. We zijn onderdeel van het krachtige kennisinstituut Hogeschool Inholland en maken gebruik van de deskundigheid van lectoraten en onderzoekers
 7. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een van onze locaties

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030