Veelgestelde vragen over post-hbo opleidingen Inholland Academy

Als je je in wilt schrijven voor een opleiding, kunnen diverse vragen bij je opkomen. Bekijk hieronder of het antwoord op jouw vraag ertussen zit.

Algemeen

Wat zijn de belangrijkste redenen om een post-hbo opleiding naast je werk te volgen?

Wil jij beter worden in je werk? Of ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Maar twijfel je of een post-hbo opleiding de juiste keuze is? Lees hier de 6 belangrijkste redenen om een opleiding te volgen naast je werk!

Is een post-hbo opleiding goed te combineren met werk en privé?

Wil je graag een post-hbo opleiding volgen om jezelf verder te ontwikkelen, maar twijfel je of je dit wel kunt combineren met jouw drukke baan, gezin en sociale leven? Geen zorgen: het vraagt weliswaar tijd, energie en discipline, maar het is goed mogelijk. Wij helpen jou graag verder op weg met 5 handige tips voor het combineren van een opleiding met werk en privé.

Hoe kan ik mijn werkgever overtuigen van mijn post-hbo opleiding?

Wil je een post-hbo opleiding of module naast je baan volgen, maar krijg je geen toestemming, opleidingsbudget of studieuren van je leidinggevende? Lees hier 6 handige tips om je werkgever te overtuigen.

Kan ik opleidingsbudget aanvragen voor mijn post-hbo opleiding?

Wil je graag een opleiding volgen om jezelf verder te ontwikkelen, maar heb je weinig of geen opleidingsbudget? Geen zorgen: voor veel van onze post-hbo opleidingen zijn er aantrekkelijke financieringsmogelijkheden en subsidies waarmee je jouw opleidingsbudget flink kunt vergroten. Lees hier 6 handige tips om je opleidingsbudget te vergroten.

Wat betekent post-hbo of post-bachelor?

Ben je in het bezit van een hbo-diploma (bachelordiploma), maar wil je als werkende professional graag je kennis en vaardigheden verbreden of verdiepen? In dat geval is een praktijkgerichte post-hbo opleiding of cursus van Inholland Academy iets voor jou. Een post-hbo opleiding (post-bachelor en post-initieel hebben dezelfde betekenis) is bedoeld voor hbo-opgeleide professionals die zich verder willen ontwikkelen of specialiseren in hun vakgebied. Ook mensen die aantoonbaar over hbo werk- en denkniveau beschikken, komen voor deze vorm van bij- en nascholing in aanmerking. Het niveau van een post-hbo opleiding is hbo+. Lees meer over 'Wat is post-hbo?'

Wat is blended learning?

Blended learning is een combinatie van online (ICT-gebaseerd) en offline leren (face-to-face), passend bij de gewenste leeruitkomsten, de inhoud van de opleiding en het leerproces van de deelnemer. Interactie is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Lees meer over 'Wat is blended learning?'

Wat is hybride onderwijs?

Bij hybride onderwijs volgt een deel van onze deelnemers het onderwijs online, terwijl andere deelnemers op hetzelfde moment het onderwijs volgen op een fysieke locatie. Hybride onderwijs is zodoende een combinatie van synchroon online en offline onderwijs. Lees meer over 'Wat is hybride onderwijs?'

Wat zijn microcredentials?

De microcredential is een microdiploma, een erkend online certificaat, waarmee je als professional kunt aantonen wat je weet, kunt en begrijpt na succesvolle afronding van een module. De microcredential geeft een zelfstandige waarde aan een module (bij Inholland Academy gaat het om een grootte tussen de 3 en 30 EC). De microcredential staat voor accreditatiewaardig onderwijs en voegt een kwaliteitskeurmerk toe: jij en jouw werkgever kunnen ervan op aan dat de module zo is opgezet dat leeruitkomsten bereikt zijn. Lees meer over 'Wat zijn Microcredentials?'

Kunnen organisatie gerelateerde kennisvragen ook door Inholland Academy beantwoord worden?

Het is altijd mogelijk met één van onze opleidingsadviseurs jouw specifieke kennisvraag te bespreken. Inholland Academy heeft vele jaren ervaring met het samenstellen van maatwerkprogramma’s op basis van specifieke opleidingsvragen van organisaties. Inmiddels hebben wij hiervoor het landelijk erkende keurmerk van Cedeo ontvangen. Lees hierover meer bij 'Certificering en kwaliteit'.

 

Is het mogelijk om de opleiding voor een bepaalde periode te onderbreken?

Het kan zijn dat je onverhoopt niet in staat bent om het programma van jouw opleiding te voltooien. Mocht zich een dergelijke situatie voordoen, dan kan je de opleiding annuleren volgens onze annuleringsvoorwaarden. Je ontvangt dan een certificaat of bewijs van deelname voor de onderdelen die al behaald en/of gevolgd zijn.

Op het moment dat je jouw opleiding wilt vervolgen, dan kun je jezelf weer inschrijven volgens onze voorwaarden. Voor de al eerder positief afgeronde onderwijsonderdelen kan vrijstelling worden aangevraagd die door de examencommissie wordt getoetst op geldigheid. Het is niet mogelijk te stoppen met de opleiding en deze in de toekomst kosteloos weer op te pakken.

Studiekeuze & toelating

Ik wil een stap maken in mijn loopbaan, maar ik twijfel welke opleiding bij mij past. Kunnen jullie me helpen bij mijn studiekeuze?

Ja graag. Onze opleidingsadviseurs kennen de programma’s, het profiel van de deelnemers en de aanpak van docenten als geen ander. Als je weet in welke vakgebieden je geïnteresseerd bent, dan kunnen zij jou een persoonlijk advies op maat bieden. Neem voor meer informatie contact met ons op via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres academy@inholland.nl.

Wat zijn de toelatingseisen?

Goede beheersing van de Nederlandse taal is van belang om de opleiding/cursus met succes te volgen. Een afgeronde Nederlandse secundaire opleiding voldoet hieraan. Mocht je een buitenlands diploma hebben dan kun je laten zien dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst door het behalen van het Staatsexamen NT2, programma 2. Wil je er zeker van zijn dat jouw vooropleidingen aansluiten, neem dan altijd eerst contact met ons op via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres academy@inholland.nl.

 

Kun je toegelaten worden tot een post-hbo opleiding als je geen hbo-vooropleiding hebt?

Voor sommige opleidingen is een hbo-diploma verplicht, dit kan echter per opleiding verschillen. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres academy@inholland.nl.

Hoe vindt de intake voor een cursus of opleiding plaats?

Wanneer voor een cursus-/opleidingsprogramma een persoonlijke of telefonische intake verplicht is, zullen wij je na inschrijving hiervoor benaderen. Uiteraard kun je altijd bij ons informeren naar de aansluiting van jouw vooropleiding/werkervaring op een bepaald cursusprogramma. Je kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres academy@inholland.nl.

Ik heb al een vooropleiding op het kennisgebied van de opleiding afgerond. Kan ik één of meer vrijstellingen verkrijgen?

De deelnemer kan met een vrijstellingsformulier de vrijstelling(en) aanvragen bij de examencommissie. Deelnemers dienen voor een module ingeschreven te zijn om een vrijstelling aan te kunnen vragen. Een vrijstelling heeft een maximale geldigheidsduur van 2 jaar. Op het moment dat een opleiding een ander vrijstellingsbeleid hanteert in verband met accreditaties, dan dient de opleidingsadviseur dit beleid duidelijk kenbaar te maken naar de deelnemer. Aan het aanvragen van een vrijstelling zijn geen kosten verbonden, m.u.v. kosten die worden gemaakt voor een eventueel assessment.

Inschrijving & betaling

Wat is de sluitingsdatum voor inschrijving?

Graag ontvangen wij uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus/opleiding je inschrijving. Daarna schrijven wij je ook in maar adviseren wij je van tevoren even te informeren naar beschikbare cursusplaatsen. Het besluit of een cursus/opleiding doorgaat wordt genomen op basis van het aantal inschrijvingen, wij adviseren je daarom om zo vroeg mogelijk in te schrijven.

Hoe kan ik inschrijven voor een cursus/training?

Je kunt je inschrijven door middel van het online inschrijfformulier dat je hier vindt.

 

Wanneer is mijn inschrijving definitief?

Na ontvangst van jouw online inschrijving, toetsen wij je toelaatbaarheid. Zodra je bent toegelaten, sta je definitief ingeschreven. Voor al onze opleidingen gelden de Algemene Voorwaarden Consumenten voor Particulier Onderwijs en Opleidingen NRTO en de Algemene bepalingen Inholland Academy.

Wanneer bevestigt de Academy mijn inschrijving?

Binnen 2 werkdagen na binnenkomst van je inschrijfformulier bevestigen wij de ontvangst hiervan per email.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Je kunt je inschrijving altijd annuleren. Of er kosten aan de annulering verbonden zijn, hangt af van het moment van annuleren. Wij hanteren onze eigen annuleringsvoorwaarden, deze zijn voor de deelnemer altijd gunstiger dan die van de NRTO. Hieronder vind je de kosten in geval van annulering.

  Opleiding/module korter dan 1 jaar Opleiding langer dan 1 jaar
Annuleren tot 1 maand voor aanvang 10% van de overeengekomen prijs
(maximaal € 200)
5% van de overeengekomen prijs
(maximaal € 200)
Annuleren minder dan 1 maand voor aanvang 20% van de overeengekomen prijs
(maximaal € 750)
15% van de overeengekomen prijs
(maximaal € 750)
Tussentijdse beëindiging 30% van de overeengekomen prijs (maximaal € 750) plus de kosten van het reeds gevolgde onderwijs ongeacht of je aanwezig was bij deze bijeenkomst(en). De totale kosten zijn nimmer hoger dan de overeengekomen prijs 20% van de overeengekomen prijs (maximaal € 750) plus de kosten van het reeds gevolgde onderwijs ongeacht of je aanwezig was bij deze bijeenkomst(en). De totale kosten zijn nimmer hoger dan de overeengekomen prijs


Let op:
je kunt alleen schriftelijk annuleren via het contactformulier op onze website.

Hoe weet ik zeker dat een cursus/opleiding van start gaat? Wanneer wordt dit bekendgemaakt?

Voor doorgang van een cursus/opleiding geldt een minimum aantal inschrijvingen. Uiterlijk twee weken voor aanvang krijg je van ons definitief bericht of de cursus/opleiding definitief van start gaat. 

Wanneer moet ik het geld overmaken voor de opleiding?

Zodra bekend is dat een opleiding/module van start kan gaan, ontvangt de debiteur (degene die gaat betalen) van ons een digitale factuur op het opgegeven e-mailadres. Dit is in de regel 14 dagen voor de startdatum, maar hier kan van afgeweken worden.

Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen. Bij het uitblijven van de betalingsverplichting is Inholland Academy bevoegd om een deelnemer de toegang tot bijeenkomsten te ontzeggen.

Kan ik de cursuskosten in termijnen betalen?

Ja, je kunt de kosten (als de cursusduur maar minimaal 6 maanden is) bij bedragen tussen € 400,- en € 2.000,- in 3 termijnen betalen. Bij bedragen vanaf € 2.000,- kun je in 5 termijnen betalen. Houd rekening met eenmalig € 15,- administratiekosten. Je ontvangt een digitale termijnfactuur die naar het e-mailadres van de debiteur wordt gezonden. Je dient zelf voor tijdige betaling van de factuur zorg te dragen.

Voorbereiding op de start en organisatie van de opleiding

Kan ik alvast een voorproef van de lesstof krijgen?

Voor veel van onze post-hbo opleidingen worden een aantal keer per jaar (online) proefcolleges georganiseerd. Daarnaast kunnen onze opleidingsadviseurs je een inkijkje geven in de lesstof en de literatuur.

Welke boeken moet ik aanschaffen en wat zijn de kosten?

Per opleiding staat op de website vermeld, of er literatuur moet worden aangeschaft en wat de kosten hiervan zijn. Ruim voor start van de opleiding ontvang je een literatuurlijst. Deze kun je ook altijd bij ons bedrijfsbureau opvragen.

 

Worden de lessen overdag of ’s avonds aangeboden?

Onze cursussen/opleidingen vinden voornamelijk in de avonduren plaats. Maar er wordt ook een aantal overdag aangeboden. Graag verwijzen wij je naar de specifieke informatie bij de verschillende cursussen/opleidingen.

Wordt er gebruik gemaakt van een digitale leeromgeving?

Inholland Academy maakt voor veel van de programma’s gebruik van de digitale leeromgeving ‘Moodle’. Dit platform biedt veel (interactieve) mogelijkheden. Het voldoet aan onze doelstellingen om zo efficiënt, snel, natuurvriendelijk en kosten efficiënt te werken. Indien binnen een programma gebruik gemaakt wordt van syllabi of ander materiaal van de docenten, dan zullen wij dat op dit platform digitaal aanbieden.

Zijn de leslocaties goed bereikbaar met het OV? Kan ik parkeren op de leslocatie?

De fysieke bijeenkomsten vinden grotendeels plaats op een locatie van Hogeschool Inholland. Deze locaties zijn allemaal in de buurt van een NS (trein, metro, tram)station gesitueerd. Hier kun je per locatie bekijken hoe de parkeersituatie is.

Hoe wordt een opleiding afgesloten? Ontvang ik een diploma?

Dit kan per opleiding verschillen. Graag verwijzen wij je naar de specifieke opleidingsinformatie op onze website. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres academy@inholland.nl.

Als in mijn post-hbo opleiding een stage is opgenomen, wordt deze dan betaald?

In enkele zorgopleidingen is een stage opgenomen. Deze stage is onbetaald. Er kan wel een (kleine) stagevergoeding worden aangevraagd bij de SSFH; dit is stichting sociaal fonds huisartsenzorg. Meer info over de hoogte van de stagevergoeding is te vinden op de website van de SSFH.

Krijg ik hulp bij het vinden van een stageplaats?

Het vinden van een stageplaats is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de deelnemer zelf. Wij kunnen hulp bieden: wij hebben een bestand aan stageadressen die door de deelnemer benaderd kunnen worden.

Waarom kies je voor een post-hbo opleiding bij Inholland Academy?

  1. Deelnemers en maatwerkklanten waarderen onze opleidingen met een 9+
  2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
  3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
  4. Wij bieden jou een persoonlijke én flexibele leerreis: kleine groepen, blended onderwijs en modulair aanbod
  5. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en leert van én met elkaar
  6. We zijn onderdeel van het krachtige kennisinstituut Hogeschool Inholland en maken gebruik van de deskundigheid van lectoraten en onderzoekers
  7. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een van onze locaties

Heb je een andere vraag?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030