Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat betekent post-hbo of post-bachelor?

Ben je in het bezit van een hbo-diploma (bachelordiploma), maar wil je als werkende professional graag je kennis en vaardigheden verbreden of verdiepen? In dat geval is een praktijkgerichte post-hbo opleiding of cursus van Inholland Academy iets voor jou. Een post-hbo opleiding (post-bachelor en post-initieel hebben dezelfde betekenis) is bedoeld voor hbo-opgeleide professionals die zich verder willen ontwikkelen of specialiseren in hun vakgebied. Ook mensen die aantoonbaar over hbo werk- en denkniveau beschikken, komen voor deze vorm van bij- en nascholing in aanmerking. Het niveau van een post-hbo opleiding is hbo+. Lees verder over 'Wat is post-hbo?'

Hoe kan ik m'n werkgever overtuigen van m'n opleiding of cursus?

Wil je een post-hbo opleiding of cursus naast je baan volgen, maar krijg je geen toestemming, scholingsbudget of studieuren van je leidinggevende? Lees hier 6 tips om je werkgever te overtuigen.

Hoe vindt de intake voor een cursus of opleiding plaats?

Wanneer voor een cursus-/opleidingsprogramma een persoonlijke of telefonische intake verplicht is, zullen wij je na inschrijving hiervoor benaderen. Uiteraard kun je altijd bij ons informeren naar de aansluiting van jouw vooropleiding/werkervaring op een bepaald cursusprogramma. Je kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres Academy@Inholland.nl

Wat zijn de toelatingseisen?

Goede beheersing van de Nederlandse taal is van belang om de opleiding/cursus met succes te volgen. Een afgeronde Nederlandse secundaire opleiding voldoet hieraan. Mocht je een buitenlands diploma hebben dan kun je laten zien dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst door het behalen van het Staatsexamen NT2, programma 2. Wil je er zeker van zijn dat jouw vooropleidingen aansluiten, neem dan altijd eerst contact met ons op via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres Academy@Inholland.nl.

Kun je toegelaten worden tot een post-hbo opleiding als je geen hbo-vooropleiding hebt?

Voor sommige opleidingen is een hbo-diploma verplicht, dit kan echter per opleiding verschillen. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres Academy@Inholland.nl.

Ik heb al een vooropleiding op het kennisgebied van de opleiding afgerond. Kan ik één of meer vrijstellingen verkrijgen?

De deelnemer kan via het vastgestelde formulier de vrijstelling(en) aanvragen bij de betreffende opleidingsadviseur. De opleidingsadviseur bespreekt de vrijstellingsaanvraag met de examencommissie. Alleen de examencommissie is gemachtigd om de eventuele vrijstellingen te verlenen. Aan het aanvragen van een vrijstelling zijn geen kosten verbonden, m.u.v. kosten die worden gemaakt voor een eventueel assessment. Een vrijstelling heeft een maximale geldigheidsduur van 2 jaar. Uiteraard dienen deelnemers voor een module ingeschreven te zijn om een vrijstelling aan te kunnen vragen. Op het moment dat een opleiding een ander vrijstellingsbeleid hanteert in verband met accreditaties, dan dient de opleidingsadviseur dit beleid duidelijk kenbaar te maken naar de deelnemer. 

Wat is de sluitingsdatum voor inschrijving?

Graag ontvangen wij uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus/opleiding je inschrijving. Daarna schrijven wij je ook in maar adviseren wij je van tevoren even te informeren naar beschikbare cursusplaatsen. Het besluit of een cursus/opleiding doorgaat wordt genomen op basis van het aantal inschrijvingen, wij adviseren je daarom om zo vroeg mogelijk in te schrijven.

Hoe kan ik inschrijven voor een cursus/training?

Je kunt je inschrijven door middel van het online inschrijfformulier dat je hier vindt.

Wanneer is mijn inschrijving definitief?

Na ontvangst van het door jou ingevulde en ondertekende inschrijfformulier is je inschrijving definitief. Annulering kan dan alleen geschieden conform de Algemene Voorwaarden Consumenten voor Particulier Onderwijs en Opleidingen NRTO, deze kun je hier downloaden.

Wanneer bevestigt de Academy mijn inschrijving?

Binnen 2 werkdagen na binnenkomst van je inschrijfformulier bevestigen wij de ontvangst hiervan per email.

Hoe weet ik zeker dat een cursus/opleiding van start gaat? Wanneer wordt dit bekendgemaakt?

Voor doorgang van een cursus/opleiding geldt een minimum aantal inschrijvingen. Uiterlijk twee weken voor aanvang krijg je van ons definitief bericht of de cursus/opleiding definitief van start gaat. 

Wanneer moet ik het geld over maken voor de opleiding?

Zodra bekend is dat een cursus/opleiding van start kan gaan ontvangt de debiteur (degene die gaat betalen) van ons een digitale factuur op het opgegeven e-mailadres. Dit is in de regel 14 dagen voor de startdatum maar hier kan van afgeweken worden.

Worden de lessen overdag of ’s avonds aangeboden?

Onze cursussen/opleidingen vinden voornamelijk in de avonduren plaats. Maar er wordt ook een aantal overdag aangeboden. Graag verwijzen wij je naar de specifieke informatie bij de verschillende cursussen/opleidingen.

Kan ik de cursuskosten in termijnen betalen?

Ja, je kunt de kosten (als de cursusduur maar minimaal 6 maanden is) bij bedragen tussen € 400,- en € 2.000,- in 3 termijnen betalen. Bij bedragen vanaf € 2.000,- kun je in 5 termijnen betalen. Houd rekening met meerkosten ad € 15,-. Je ontvangt een digitale termijnfactuur die naar het e-mailadres van de debiteur wordt gezonden. Je dient zelf voor tijdige betaling van de factuur zorg te dragen.

Hoe wordt een opleiding afgesloten? Ontvang ik een diploma?

Dit kan per opleiding verschillen. Graag verwijzen wij je naar de specifieke opleidingsinformatie op onze website. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via het telefoonnummer of emailadres dat vermeld staat op de pagina Contact uit het hoofdmenu bovenin de website.

Kunnen organisatiegerelateerde kennisvragen ook door Inholland Academy beantwoord worden?

Het is altijd mogelijk met één van onze opleidingsadviseurs jouw specifieke kennisvraag te bespreken. Inholland Academy heeft vele jaren ervaring met het samenstellen van maatwerkprogramma’s op basis van specifieke opleidingsvragen van organisaties. Inmiddels hebben wij hiervoor het landelijk erkende keurmerk van Cedeo ontvangen. Lees hierover meer bij 'Kwaliteitsgarantie'.

Wordt er gebruik gemaakt van een digitale leeromgeving?

Inholland Academy maakt voor veel van de programma’s gebruik van de digitale leeromgeving ‘Moodle’. Dit platform biedt veel (interactieve) mogelijkheden. Het voldoet aan onze doelstellingen om zo efficiënt, snel, natuurvriendelijk en kosten efficiënt te werken. Indien binnen een programma gebruik gemaakt wordt van syllabi of ander materiaal van de docenten, dan zullen wij dat op dit platform digitaal aanbieden.

Waar worden de cursussen van Inholland Academy gegeven?

Onze cursuslocaties bevinden zich in Alkmaar, Amsterdam, Diemen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam. Onze uitgebreide locatiegegevens kun je terugvinden onder 'Locaties'.

Homepage 30-7-2018 verkleind.jpg

Waarom kies je voor Inholland Academy?

  1. Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 8,2. Onze maatwerkklanten geven ons een 8,3.
  2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
  3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
  4. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en wisselt ervaringen uit
  5. Met 10 leslocaties zijn we goed bereisbaar
  6. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een leslocatie

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Telefoon
088-4663030