Rotterdam,
02
oktober
2018
|
15:00
Europe/Amsterdam

#100Days: een vliegende start voor eerstejaars Rotterdam

Simone Teeuwen

Voor het derde jaar op rij biedt Inholland Rotterdam het #100Days programma aan voor alle eerstejaarsstudenten; een inspiratieprogramma dat studenten door de eerste 100 dagen van hun studie helpt. Simone Teeuwen, manager Serviceorganisatie Inholland Rotterdam en tevens aanjager van het #100Days project vertelt over het programma:

Kennismaking met Inholland Rotterdam
"Vorige maand hebben we veel nieuwe eerstejaarsstudenten mogen verwelkomen op onze locatie. Het nieuwe Luxor theater zat bomvol tijdens de jaaropening, tevens de start van de introductieweek. Nu alle eerstejaarsstudenten hun weg proberen te vinden in een nieuwe onderwijsomgeving is een goede ondersteuning en begeleiding vanuit Inholland cruciaal."

Waarom een #100Days programma?
"Als studenten zich op hun plek voelen in de nieuwe onderwijsomgeving en als zij ondersteuning krijgen die ze nodig hebben de eerste periode, hebben zij een grotere kans van slagen. Dit blijkt uit allerlei onderzoeken. Daarom hebben we #100Days in het leven geroepen. Met tips, tricks, workshops, masterclasses en allerlei andere activiteiten geven we de studenten nét dat beetje extra hulp en motivatie en helpen we studenten hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Als student moet je leren zelf de regie te nemen over je studieloopbaan maar wij staan aan de zijlijn om hen daarbij te helpen."

Hoe ziet het programma eruit?
"Inhoudelijke activiteiten wisselen we af met een aantal ‘fun’ activiteiten. Want: studeren is niet alleen afzien maar moet ook leuk zijn. We hebben samen met de opleidingen een programma samengesteld met activiteiten gericht op studiesucces en motivatie. Denk aan diverse workshops zoals Omgaan met faalangst, Plan je studie, Snellezen, Succesvol Studeren en nog veel meer.

Nu voor het derde jaar. Wat is er anders?
"Het programma van voorgaande jaren is goed geëvalueerd onder studenten en op basis daarvan hebben we het aanbod nog beter kunnen aanpassen op de behoeften van de studenten.

Studenten gaven bijvoorbeeld aan behoefte te hebben aan rust, en te leren omgaan met stress. We hebben daarom dit jaar voor het eerst ook Mindfulness aangeboden. Ongeveer iedere drie weken kunnen studenten meedoen met een workshop. De reacties na de eerste bijeenkomst waren heel positief. We hopen dat studenten de oefeningen die ze leren ook thuis proberen, en natuurlijk dat het hen uiteindelijk zal helpen om af en toe een moment rust voor henzelf te creëren tijdens de drukke studietijd. Even wat aandacht voor jezelf…even wat rust en helderheid……

Wat verder ook anders is, zijn de studenten die dit jaar bij ons zijn begonnen. Ik merkte het al aan de hoge opkomst tijdens de jaaropening, en de snelheid waarmee de eerste inschrijvingen binnenkwamen voor de #100days workshops……We hebben dit jaar een uitzonderlijk gemotiveerde groep studenten. Dat is fantastisch om te zien! De workshops lopen zo goed, dat we al diverse extra workshops hebben ingepland om aan de vraag te voldoen."

Wil je nog een oproep doen?

Er zijn twee top-masterclasses in het programma, die ik aan een ieder wil aanbevelen.
"Op dinsdag 2 oktober geeft Frans Duijts (nee, niet de zanger, haha) een workshop Beter onthouden. Hij leerde Katja Schuurman in no time vijftig namen te onthouden voor het programma Katja’s Bodyscan. Superhandig voor het onthouden van lesstof!

En op 21 november hebben we topspreker Bas Brand in huis die ons meeneemt in de wereld van Digital branding. Daarbij laat hij vooral zien hoe je als student jezelf als merk kunt zien, en hoe je jezelf positioneert en een imago aanmeet. Heel interessant voor alle studenten!

De top masterclasses vinden plaats in onze grote zaal (auditorium). Alle Rotterdamse studenten kunnen zich aanmelden, maar de eerstejaarsstudenten krijgen voorrang."

Aanmelden kan via inholland.nl/100days

Heb je nog een wens?
"Ik hoop te kunnen proosten op een geslaagd programma, gemotiveerde studenten en een knallende afsluiting tijdens het slotfeest op 13 december!"

Waar kunnen studenten zich aanmelden voor de workshops en masterclasses?
Alle eerstejaarstudenten van Inholland Rotterdam kunnen zich aanmelden via de website