Haarlem,
22
maart
2021
|
12:00
Europe/Amsterdam

Achter de schermen bij de ICE Sessions van Inholland Haarlem

De Start Up Campus Haarlem (SUCH) van Hogeschool Inholland Haarlem begon op 4 juni 2020 met het uitzenden van de ICE Sessions. Dit is dé online programmareeks waarbij eens per maand een inspirerend verhaal van alumni, ondernemers en/of mensen met een bijzonder beroep centraal staat. Uitgezonden via het YouTube-kanaal van SUCH. Maar wie zitten er achter deze ICE Sessions? Wie regelen iedere maand weer die bijzondere gasten en zorgen dat alles qua vorm, inhoud en techniek piekfijn in orde is?

Het team achter de ICE Sessions bestaat uit negen personen: initiator Jorien Stoop, interviewer en presentator Rudy Nicola, productieleider Manon Spronk, productieassistent en socialmediaexpert Rik Bankras, entertainment duo Kenneth Lange en Andor Zandberg, beeld- en geluidstechnicus Michael Baatje, marketingspecialist Marius Zimmerman, en Bastiaan Oonk, grafisch vormgever en webdesigner. De meesten zijn (oud-)student of medewerker bij Inholland Haarlem.

Met elkaar net zo lang kneden totdat het wordt zoals we het hebben willen
Kenneth Lange

Bevlogenheid
"Een mooi bont gezelschap van mensen die iets goed kunnen en elkaar in hun waarde laten”, beschrijft derdejaarsstudent Creative Business en stagiair Rik de groep. “Mensen die elkaar helpen om te groeien als individu en als team.” Wat direct opvalt is de energie. “Dat enthousiasme werkt enorm aanstekelijk”, zegt vormgever Bastiaan. Zijn aandeel levert hij grotendeels vanuit huis, toch voelt hij zich zo betrokken dat hij regelmatig bij de sessies aanwezig is om iedereen te zien.

Concept aanscherpen
Toen de eerste lockdown van kracht werd, vroeg Jorien, communitymanager van SUCH, zich af welke rol SUCH nu moest aannemen. “Hoe konden we voor startups en ondernemers in Haarlem iets betekenen? En hoe konden we op een toffe manier inspirerende verhalen bij de studenten brengen?” Presentator en oud-student Rudy vult aan: “We hebben toen wat rondgevraagd bij studenten, en daarna zijn we gewoon maar begonnen!”

Studenten Kenneth en Andor: “Na het eerste opzetje van Jorien zijn we nu voortdurend met elkaar het concept aan het kneden. Totdat het wordt zoals we het hebben willen. Daarbij denken we allemaal mee over de inhoud van het programma, dat is supertof!”

Die vibe van telkens beter en groter willen, die nemen we iedere keer nog steeds mee
Jorien Stoop

Inspirerende gasten
Manon: “We zoeken onze gasten in eerste instantie binnen Haarlem of Inholland. Maar soms is die connectie er niet en pak je gewoon je kans, zoals bij Vincent Patty van Top Notch.” En het lijkt zo vanzelfsprekend dat de marketingmanager van Lowlands of Dennis van der Geest of Arjan Erkel bij hen aan tafel zit, maar Marius weet hoe bijzonder dat is. Presentator Rudy voelt zich dan ook bevoorrecht om deze interessante personen met zulke inspirerende verhalen te mogen interviewen.

Ontwikkeling
Het team raakt steeds meer op elkaar ingespeeld. “Die vibe van telkens beter en groter willen, die nemen we nog steeds iedere keer mee”, zegt Jorien. Beeld- en geluidsman Michael noemt het een kick om als team met de sessies mee te groeien en om samen next level te gaan. “We worden steeds professioneler. Er is nu al media-aandacht op Haarlem105 - hoe mooi is het om straks bij de nationale media zichtbaarheid te krijgen?”

Volgende sessie: donderdag 1 april

De eerstvolgende ICE Sessions is op donderdag 1 april van 16.00 – 17.00 uur. Met dit keer als gast Tim Boersma. Hij werkt voor Fieldlab evenementen, de Back To Live events, en is voormalig woordvoerder van ADE. Om 16.00 uur gaan wij live via het YouTube-kanaal van SUCH en kun jij live al jouw vragen stellen.

Houd onze Instagram in de gaten voor de gasten van de volgende ICE Sessions.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Marjolein Disma
23
March
2021
Wat te gek dit! Jullie leren door te doen en maken het concept zo nog beter. Een inspirerend voorbeeld.