Haarlem,
07
april
2022
|
12:14
Europe/Amsterdam

Ad Business Studies Logistiek bij Busidays in Brugge

Vijf studenten en twee docenten van Ad Business Studies Logistiek bij Inholland Haarlem van domein BFL hebben van 27 maart tot 1 april deelgenomen aan Busidays in Brugge. De Hogeschool West-Vlaanderen organiseerde dit internationale event, waarbij het thema 'Data innovation in logistics' centraal stond. Naast Inholland Haarlem deden er ook andere hogescholen uit Nederland, België, Frankrijk en Spanje mee. 

Internationale groep studenten
De Haarlemse studenten Jerry, Koen, Remco, Marius en Jasper vonden het een interessante ervaring. Ze vonden het leerzaam om de verschillen tussen de internationale studenten mee te maken. Studenten van de hogescholen gingen in groepjes aan de slag om een praktijkcasus op te lossen over het thema ‘Data innovation in logistics’. Aan de hand van een Excel-databestand van een vervoerder met 50.000 vervoersbewegingen moesten studenten aangeven hoe het vervoer efficiënter kon worden georganiseerd. Hier kwamen de verschillende groepen met verrassende ideeën. Marius, student Ad Business Studies Logistiek, vertelt: “De casus was een goed leermoment om te kijken hoe je met zoveel data om kan gaan als het niet correct is ingevuld.” Een van de andere studenten vult aan: “Ik werkte in een groep samen met Belgische studenten. Deze studenten zijn erg theoretisch ingesteld. Gelukkig kon ik dat compenseren met mijn praktijkervaring. Ik had weer minder ervaring met data lezen vanuit een Excel-sheet, dat konden de Belgische studenten weer heel goed. Een perfecte aanvulling dus!”

Gedurende de drie dagen dat het project duurde was er ook ruimte voor ontspanning. Zo hebben alle studenten en begeleiders gedineerd in het restaurant van brouwerij ‘De Halve Maan’ en werd er een bezoek gebracht aan de haven van Zeebrugge. Deze haven is in vergelijking met de havens van Antwerpen en Rotterdam klein, maar er worden jaarlijks 2,5 miljoen auto’s verscheept en gelost.

Student Jerry geeft aan: “Ik ben gefascineerd door zeetransport. Het bezoek aan de haven van Zeebrugge was dan ook een extra reden om deel te nemen aan dit evenement. Erg leuk om van dichtbij te zien hoe Roll-on/Roll-off (RoRo) werkt in deze haven, aangezien ik op mijn werk/stage ook dagelijks met RoRo te maken heb. Het was een erg leuke en interessante ervaring. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in een kort internationaal programma, ik zeg doen!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.