Alkmaar,
25
april
2018
|
14:49
Europe/Amsterdam

Aftrap Duurzaamheidspodium Schagen met studenten Business Studies

Om ondernemers en jongeren uit Schagen met elkaar te verbinden op de landelijke Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober, organiseert de gemeente het Duurzaamheidspodium, waarvoor eind vorige week de aftrap werd gegeven. Tijdens de aftrap op het Regius College in Schagen kwamen studenten Business Studies van Inholland Alkmaar, vwo'ers van het Regio College, vertegenwoordigers van de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) en de gemeente Schagen bij elkaar om kennis te maken. 

Om van het Duurzaamheidspodium een succes te maken helpen studenten Business Studies de gemeente om informatie op te halen bij ondernemers uit Schagen. “Wij willen graag weten wat er leeft en hoe ondernemers met duurzaamheid omgaan. Daarvoor zijn wij op zoek naar de duurzame ideeën, visie en behoeften van bedrijven voor nu en in de toekomst”, licht wethouder Sigge van der Veek toe. “Hiervoor hebben wij de hulp van tweede- en derdejaars studenten van de opleiding Business Studies van Inholland Alkmaar ingeschakeld.”

Mark op den Kelder student Business Studies: “Vanuit mijn studie ben ik geïnteresseerd in het ondernemerschap en met het thema Duurzaamheid heb ik het idee dat ik mijn steentje kan bijdragen.” De resultaten van deze interviews worden geanalyseerd en leveren een directe bijdrage aan het Duurzaamheidspodium. De OFS is nauw betrokken bij de voorbereidingen op het Duurzaamheidspodium.

De Toekomststoel
Om andere keuzes te maken voor een duurzame wereld van morgen is het belangrijk om de toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Dit wil de gemeente doen door op het Duurzaamheidspodium de ‘Toekomststoel’ aan te schuiven om de toekomst "letterlijk een plek te geven en zo de stem van toekomstige generaties te waarborgen". Hiervoor gaan 4 vwo-leerlingen van het Regius College uit Schagen langs basisscholen met een lesprogramma over duurzaamheid. Tijdens deze les versieren de basisschoolleerlingen de stoel, waarna zij hun boodschap voor de toekomst mogen uitspreken op de Toekomststoel op het Duurzaamheidspodium.

Dit project is een samenwerking tussen gemeente Schagen, Hogeschool Inholland Alkmaar, het Regius College uit Schagen en de Ondernemers Federatie Schagen.
Op de foto staand v.l.n.r.: Nicole van Dinteren (docent Inholland Alkmaar), Lex Nolten (4 vwo Regius College), Marije van der Stelt (initiatienemer Toekomststoel), Emma van Dijk (4 vwo Regius College), Denise Broxterman (docent Regius College), Daan Weijdema (4 vwo Regius College), Kathy Boomstra (beleidsmedewerker Duurzaamheid, gemeente Schagen), Mitchell Kampert (4 vwo Regius College), Mark op den Kleder (student Inholland Alkmaar), Ans Repko (docent OBS de Wegwijzer), Tim Groot (student Inholland Alkmaar), Daan Schilder (student Inholland Alkmaar), Hans Bouterse (voorzitter OFS), Sigge van der Veek (wethouder Duurzaamheid Schagen). Onder v.l.n.r.: Mark Langebeeke (4 vwo Regius College), Robert Eecen (student Inholland Alkmaar).
 
Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.