Alkmaar,
10
mei
2023
|
16:01
Europe/Amsterdam

Alkmaar Pride, nieuwe vlag en wc's voor iedereen

Een paar dingen die je moet weten als je in het vervolg bij Inholland Alkmaar binnenstapt:
Bij Hogeschool Inholland vinden we het heel belangrijk dat studenten en medewerkers weten dat zij zichzelf kunnen zijn. Inclusie staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Vanuit de community Diversiteit & Inclusie gaan we uit van samen één Inholland, iedereen hoort erbij. Deze community staat voor jezelf kunnen zijn en je veilig kunnen voelen, overal, in alle vormen.

 Zo nemen we deel met een Inholland-boot aan de Alkmaar Pride op 27 mei, hangt er sinds kort een nieuwe vlag voor de hoofdingang van Inholland Alkmaar en zijn er wc’s die toegankelijk zijn voor alle studenten en collega’s. Wc’s voor iedereen.

Alkmaar Pride
Zaterdag 27 mei is de Alkmaar Pride in Alkmaar. Dit jaar vaart ook onze Alkmaarse hogeschool mee met een heuse Inholland-boot. Let op de boot met studenten en collega's in Inholland-shirts die door de grachten van Alkmaar gaat varen. De parade start om 14.00 uur bij de Turfmarkt in Alkmaar. Zien we jou ook op zaterdag 27 mei in de binnenstad van Alkmaar?

Nieuwe vlag
Voor de hoofdingang wappert sinds kort de progress pride-vlag. Bij deze vlag is de ‘oude’ regenboogvlag aangevuld met vijf extra kleuren, zodat hij niet meer alleen symbool staat voor de gay community, maar voor een veel groter deel van de LHBTI+-gemeenschap. De kleuren roze, blauw en wit representeren transgender personen, waarbij wit ook mensen vertegenwoordigt die zichzelf als non-binair identificeren. Daarnaast vertegenwoordigt wit voor ons intersekse personen, al bestaat er ook een pridevlag waarin deze groep wordt gesymboliseerd door een gele driehoek en een paarse cirkel. De bruine en zwarte strepen, ten slotte, zijn toegevoegd om mensen van kleur binnen de LHBTI+-community te representeren.

Genderneutrale wc
En ook zul je merken dat de toilettengroep in de hal, naast de lift, nu een genderneutrale wc is. Bij Inholland Alkmaar willen we dat een toiletbezoek voor elke student of collega gewoon een handeling wordt waar je niet over na hoeft te denken. We vinden sociale veiligheid belangrijk, en dat iedereen bij ons zichzelf kan zijn.

 Dit is hoe het werkt:

  • Het herentoilet vind je op de begane grond van het A-gebouw in de hal. Op de vertrouwde plek aan de linkerzijde na binnenkomst door de draaideur. 
  • Het damestoilet kun je vinden achter de L-Lounge, richting het restaurant. Dit zijn de bestaande damestoiletten.
  • De nieuwe genderneutrale-wc’s vind je op de begane grond van het A-gebouw in de hal, rechts naast de liftengroep. Deze toiletten zijn te herkennen aan de letters ‘wc’.

De bewegwijzering naar de verschillende wc’s is aangepast. Verder waren er geen grote veranderingen of verbouwingen nodig.

Menstruatieproducten 
Ook belangrijk om te weten is dat in de wc’s naast de liftengroep op de begane grond gratis menstruatieproducten beschikbaar zijn.

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis geen geld voor menstruatieproducten. Hogeschool Inholland stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar. Het is bedoeld voor vrouwen waar thuis geen geld is voor menstruatieproducten. We willen meisjes en vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden.

 

Heb je vragen? 
Weet ons dan te vinden via servicepunt.alkmaar@inholland.nl of decanaat.alkmaar@inholland.nl.

Team Inholland Alkmaar en de community Diversiteit & Inclusie