Alkmaar,
13
juni
2018
|
14:02
Europe/Amsterdam

Alkmaarse studenten pitchen businessplan bij Sociëteit De Dieu

Met een pitch wisten studenten van de afstudeerrichting ondernemen bij de opleiding Business Studies van Hogeschool Inholland Alkmaar diverse ondernemers te enthousiasmeren. Zij presenteerden op dinsdag 12 juni hun businessplan aan de founders van ondernemerssociëteit De Dieu in Alkmaar.

De aftrap van de avond verzorgde Martijn van Rossum van 'bemiddel-academie' Studelta, dat zich positioneert als een ‘gekke mix tussen recruitment en academie der werkenden’. Dit van oorsprong Alkmaarse bedrijf heeft in korte tijd een forse groei naar 50+ medewerkers meegemaakt en zit nu midden in de 'scaling-up-fase'. Dat ging niet zonder slag of stoot. Martijn gaf de studenten een zeer persoonlijke inkijk in de groeistuipen en zijn eigen rol daarin. Zijn kernwoorden: zelfkennis, lef en focus.

Daarna was de vloer aan de ondernemers in spe: de studenten. Golf Cabrio MK1 Huren richt zich met geheel gerestaureerde cabrio-Golfjes op de belevenis om, down memory lane, weer eens met deze auto een toertocht te maken. Textus Studium heeft een disruptief concept voor de studieboekenmarkt bedacht; een Netflix-achtig abonnement waarbij studenten gebruik kunnen maken van digitale studieboeken en dit per maand betalen en kunnen opzeggen. Www.findthestyle.nl biedt online herenkleding stijladvies en natuurlijk de kleding zelf. Rapid Clean Coating sluit het pitchdeel van de avond af met een overtuigend betoog waarom hun concept marktkansen heeft. Zij voorzien mountainbikes van een nano-coating waardoor de eigenaar na een intensieve bosrit niet nog een uur zijn fiets staat te poetsen.

De jury, samengesteld uit leden van sociëteit De Dieu, aangevuld met de gastspreker Martijn van Rossum, was erg enthousiast over de kwaliteit van de pitches. Een van de tips die de studenten meekregen was om groter te denken en verder te kijken dan hun huidige scope en hun idee op te schalen.

“Met uitzondering van een paar afzeggingen en een aantal studenten die dit semester in het buitenland hun studie volgt was de opkomst uitstekend. In een enthousiaste maar ook spannende sfeer werd de studenten het vuur aan de schenen gelegd door de founders van de Dieu”, vertelt docent Peter Kruithof. “Als beloning worden founders aan de pitchgroepen gekoppeld om hen in de startfase te ondersteunen in de vorm van praktische hulp en advies en natuurlijk het netwerk van deze gevestigde groep succesvolle Alkmaarse ondernemers. Bovendien is er voor ieder pitchgroeplid een 'Klim naar de Hemel'; een kijkje op het balkon van de Grote Kerk in Alkmaar die haar 500-jarig bestaan viert. Een mooie metafoor voor de toekomst van onze ondernemende studenten!”

“Voor de opleiding Business Studies Alkmaar was de avond weer een bevestiging dat de contacten tussen Hogeschool Inholland en de ondernemerspraktijk onmisbaar zijn voor het klaarstomen van onze studenten voor het echte werk in de praktijk. De samenwerking met Sociëteit De Dieu in Alkmaar zal daarom ook zeer waarschijnlijk voortgezet worden”, sluit Kruithof af.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.