Rotterdam,
05
december
2017
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Als je van inhoud houdt, dan zit je goed bij de Talentpool!´

Oud-deelnemers aan de Talentpool Recht en Veiligheid vertellen over hun werkervaringsplek.

Werkervaring opdoen en tegelijkertijd loopbaanadvies krijgen: een kans voor starters bij de onderzoeksgroep Recht en Veiligheid van Hogeschool Inholland. In een drieluik besteden we aandacht aan de ervaringen van enkele deelnemers aan deze Talentpool en de invloed ervan op hun loopbaan. We interviewden Anoek, Jessica en Kelvin: zij vonden alle drie meteen een baan na de Talentpool. De eersten op het gebied van veiligheid, en Kelvin op het snijvlak van rechten en IT.

Niet zo raar, want de Talentpool is óók bedoeld voor pas afgestudeerden vanuit ándere relevante disciplines (zoals (HBO) rechten), die behoefte hebben aan een springplank in hun loopbaan. Ook zij kunnen maximaal 2 keer 6 maanden tegen een onkostenvergoeding meewerken aan de vertaling van wetenschappelijke inzichten naar de praktijk.

Vandaag komt Kelvin aan het woord in het derde en laatste artikel in deze serie: hij startte bij de Talentpool na zijn opleiding HBO-Rechten en ontwikkelde er een groeiende interesse in toegankelijkheid van het recht. Momenteel is hij bezig met de afronding van zijn master rechten (ondernemingsrecht).

Hoe kwam je achter het bestaan van de Talentpool?
“Ik kwam er via-via achter dat ze mensen zochten. Mijn afstudeerbegeleidster wees mij op de Talentpool toen ik bezig was met mijn afstudeerscriptie voor HBO-Rechten bij Inholland. Ik was wel bekend met het onderwerp ‘toegankelijkheid van het recht’ via mijn opleiding, maar nog niet met de onderzoeksgroep. Dus niet alleen met een studie criminologie als achtergrond kun je bij de Talentpool terecht!”

Kelvin deed van mei 2015 tot juli 2016 werkervaring op bij de Talentpool en na de maximale tijd van 12 maanden deed zich de kans voor om er ook betaald werk te doen. “Dat was een prettige bijkomstigheid, want ik wilde graag verder leren. Ik heb er onder meer onderzoeksvaardigheden opgedaan waar ik veel plezier van had bij het maken van mijn masterscriptie.”

Kelvin, deelnemer Talentpool 2016
Tijdens studie of op het werk: ik denk dat het altijd belangrijk is om na te denken over hoe je te werk gaat, en onderzoeksvaardigheden komen dan goed van pas.
Kelvin, deelnemer Talentpool 2016

Werkervaring opdoen is resultaten delen
Bij de Talentpool dragen starters bij aan praktijkgericht onderzoek naar veiligheidsvraagstukken. De Talentpool doet daarbij aan valorisatie: het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de praktijk. De deelnemers zijn geen stagiairs, maar doen werkervaring op binnen het team van de onderzoeksgroep. Wat voor onderzoek deed Kelvin precies? “Ik deed veldonderzoek in Rotterdam-Zuid en onderzoek naar verkeersveiligheid. Verder heb ik meegewerkt aan een verkennend onderzoeksrapport naar de toegankelijkheid van het recht. Dat was niet primair bedoeld om er een artikel over te schrijven, maar puur om het hele proces mee te maken. Hoe doe je zo’n onderzoek, hoe groei je daarin en hoe pak je dat schrijfproces aan?”

Voor Kelvin ontstond hier een mooie verbinding tussen theorie en praktijk: “We deelden onze inzichten over toegankelijkheid van het recht bijvoorbeeld met advocaten en met mensen van de Sociale Verzekeringsbank, van de gemeente of andere overheidsinstanties. Zo vulden we bijvoorbeeld onderzoek voor het Openbaar Ministerie aan met meningen vanuit het beroepenveld.”

Boeiend spanningsveld tussen recht en IT
Je hoeft trouwens niet alleen maar mee te draaien met bestaande onderzoeken, bij de Talentpool krijgen starters juist de mogelijkheid om dieper in te gaan op een onderwerp binnen hun vakgebied. Kelvin organiseerde voor organisaties uit het werkveld onder meer workshops over Recht: “Mijn interesse ging al snel uit naar manieren om recht toegankelijker te maken. Denk daarbij aan vragen als: wat is het beste taalgebruik in juridische communicatie, en hoe maak je recht toegankelijk voor kwetsbare groepen in de samenleving? Ik kende daardoor bijvoorbeeld Ineke van den Berg al voordat ze in september 2017 bij Inholland lector Toegankelijkheid van het recht werd.”

Daarnaast legde Kelvin steeds meer de focus op de koppeling tussen recht en IT. “Ontwikkelingen in IT gaan zo hard en het recht hobbelt daar een beetje achteraan. De toekomst biedt mogelijkheden voor grensverleggend juridisch onderzoek. Vanuit mijn interesse voor het spanningsveld tussen recht en IT ben ik nu aan het werk als IT-consultant. Het is erg leuk om nieuwe ontwikkelingen zoals de virtuele aandeelhoudersvergadering, meteen mee te kunnen nemen in mijn werk .”

Kelvin, deelnemer Talentpool 2016
Als je van inhoud houdt, zit je goed bij de Talentpool. Je krijgt er naast het lopende onderzoek ook de uitdaging om nieuwe onderwerpen uit te zoeken en er mee te puzzelen.
Kelvin, deelnemer Talentpool 2016

‘Het moet korter!’
De Talentpool is bestemd voor starters die geen gat in hun cv willen en met hun vakgebied bezig willen blijven na hun afstuderen. De werkervaringsplek stimuleert het aanleren en verbeteren van professionele vaardigheden en voorziet de starter tegelijkertijd ook van loopbaanadvies. Kelvin profiteerde op meerdere gebieden van het advies, niet alleen bij het schrijven van zijn masterscriptie. “Ik leerde er een gestructureerde manier van werken, en mijn schrijfvaardigheid en taalgebruik gingen met sprongen vooruit. Verder heb ik geleerd te pitchen bij een sollicitatiegesprek aan de hand van de STARR-methode. Omdat ik de neiging heb om lang van stof te zijn, kreeg ik als feedback: ‘Het moet korter! Het moet korter!’ dus dat heb ik veel geoefend.”

Dus het is wel een aanrader, die Talentpool?
“Ik heb er in ieder geval een leuke en leerzame tijd gehad. Samenwerken in een leuk team, aan een complex en langdurig project - die ervaring heb ik voor het eerst opgedaan bij de Talentpool. Dat zorgt er nu voor dat ik nu in andere projecten een duidelijker beeld heb van hoe ik mij kan inzetten om het beste resultaat te behalen.

Als je houdt van de inhoud, en als je graag meer leert over actuele ontwikkelingen die zich afspelen op de gebieden van recht en veiligheid, dan kun je een hele leuke en leerzame tijd hebben bij de onderzoeksgroep. En je houdt er ook nog een leuk netwerk aan over. Ten slotte nog een tip die ik ook kreeg: neem een abonnement op een vakblad of het FD (Financieel Dagblad, red.). Dan zie je wat er in de praktijk speelt, en blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied. Het is ook gewoon best cool om na je studie te zien wat er achter de schermen gebeurt bij een hogeschool.”

Contact
Ook interesse in de
Talentpool? Neem dan contact op met projectleider Goof de Vor: 06 - 204 18 923. Je kunt ook mailen naar goof.devor@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.