10
juli
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

Amsterdamse hub van de RSD-conferentie gehost door ESC

rsd

Het Expertisenetwerk Systemisch Co-design, Systemic Design Association en Pakhuis de Zwijger slaan de handen ineen en organiseren van 10 tot 12 oktober de Amsterdamse hub van het RSD12 Symposium. RSD staat voor Relating Systems and Design Thinking en is een jaarlijkse conferentie waar diverse ESC-lectoren al eerder presenteerden. In plaats van iedereen naar Georgetown te laten vliegen, waar RSD12 plaatsvindt, heeft de conferentie dit jaar twaalf verschillende hubs verspreid over de hele wereld. Zo kan iedereen zich laten inspireren zonder grote afstanden te vliegen. 

Het algemene thema van de RSD conferentie is ‘Emergence in Entanglement’ en in Amsterdam hebben we een programma vol met voorbeelden, verhalen en onderzoeken rond de vraag hoe te navigeren in systemische verandering en transities. We verkennen vier verschillende maatschappelijke uitdagingen: de duurzame en circulaire maatschappij, de gezonde en vitale samenleving, veilige en eerlijke digitale wereld en onderwijs in tijden van transitie. Rond elk thema zijn er keynotes, workshops en presentaties, zowel plenair als in break-out sessies. 

For English press here

Deze conferentie hadden we als hogeschool alleen niet kunnen doen. De kracht van ESC zit hem erin dat we samen grotere projecten kunnen oppakken en kunnen organiseren.

Wina Smeenk

Programma  en tickets

Ieder dagdeel is gewijd aan een maatschappelijke transitie, die we beschouwen als een systeem. Het programma vind je op de website van Pakhuis de Zwijger, deze wordt de komende weken nog verder aangevuld. Via deze webpagina zijn ook de tickets voor de driedaagse conferentie te koop.

Avond programmering

Op 10 en 11 oktober zijn er in de avond twee boekpresentaties. Wina Smeenk presenteert op 10 oktober haar boek ‘The Co-Design Canvas’ en Bas van den Berg zal op 11 oktober zijn boek ‘Regeneratief Onderwijs in tijden van Transitie’. Meer informatie vind je hier en hier. De boekpresentatie van Wina is in het Engels. 

Meer info en registratie voor de boek presentatie van Wina: https://dezwijger.nl/programma/the-co-design-canvas 

Meer info en registratie voor de boek presentatie van Bas: https://dezwijger.nl/programma/onderwijzen-in-transities

Hou onze website en LinkedIn in de gaten om op de hoogte te blijven over het programma.

Voor vragen, ideeën of workshop suggesties kun je contact opnemen met Frank Evers via frank.evers@inholland.nl