Avonden vol support en saamhorigheid

Supportersavond 1

Als onderdeel van het #100dagen-programma van Inholland Rotterdam organiseerden we afgelopen maandag, woensdag en donderdag de Supportersavond op onze locatie aan de Posthumalaan. Meer dan 200 supporters van verschillende opleidingen kregen inzicht hoe de afgelopen studieperiode is verlopen en hoe zij een bijdrage kunnen leveren tijdens de studie van de student. 

Studeren is een grote stap. Een nieuwe school, specialiseren in een vakgebied, projecten, tentamens en nog veel meer. Als hogeschool vinden wij het belangrijk dat dit op een zo prettig mogelijke manier gebeurt. De mensen in de naaste omgeving van de student kunnen hier een waardevolle bijdrage aan leveren. Zij kunnen door het bieden van de juiste support hun ontwikkeling versterken. Daarom organiseren we elk jaar de Supportersavond: een avond in het teken van de student en zijn of haar supporter(s).  De student bepaalt zelf welke supporter(s) hij/zij uitnodigt. Wie de belangrijkste supporters zijn, verschilt namelijk per student. Dit kunnen ouders zijn, maar ook een broer of zus, andere familieleden of een vriend of vriendin. Iedereen is welkom. Het gaat er vooral om dat deze persoon de student aanmoedigt tijdens de studie.   

Supportersavond 2

#100dagen-programma 
Tijdens het plenaire deel werden alle supporters en studenten welkom geheten door leden van het team WIR (Werving, Instroom & Relatiebeheer). Zij namen de bezoekers mee in het #100dagen-programma, vertelden over het Studentsucces Centrum en alle mogelijkheden die we bieden aan studenten zoals workshops en trainingen en (extra) begeleiding via studieloopbaanbegeleiders. Zo blijven studenten gemotiveerd tijdens de meest uitdagende periode van hun studie. Onderzoek wijst namelijk uit dat studenten vaker hun diploma halen als ze de eerste 100 dagen van hun opleiding goed doorlopen. Ook deze Supportersavond behoort tot het programma. Na het plenaire deel in het auditorium werden de supporters door docenten meegenomen naar de opleidingsverdiepingen. Daar kregen zij inhoudelijke informatie over de opleidingen en was er ruimte om vragen te stellen. Zo gaf docent Sjoerd van Santen bij de Pabo een kijkje in jaar 1 van de Pabo. Hoe een week eruitziet, wat studenten leren en meer informatie over de Learnings Labs en stageperiode. Ook hebben ze gekeken naar welke leerkracht indruk heeft gemaakt op de supporters en wat deze leerkracht zo bijzonder maakte. Aan het eind was er ruimte om alle vragen te stellen en kregen de supporters een goede indruk van de persoonlijke sfeer bij Inholland Rotterdam. 

Supportersavond 4

Persoonlijke aandacht 
Na afloop praten ouders, tantes, ooms, zussen, broers, studenten en collega’s na tijdens de borrel. “Ik heb zo'n beter beeld gekregen bij de studie die mijn zoon doet. De docenten van Business Studies gaven een heldere uitleg en vragen werden rustig beantwoord", vader van een student Business Studies. “Goed geregeld”, vindt een studente Creative Business van de avond. Haar moeder sluit zich daarbij aan: “Voor ons was dit ook een spannende stap, waarin je haar moet loslaten. Daarom is het mooi om te zien dat er persoonlijke aandacht voor haar is.” De moeder van de studente voegt toe: “Er stond echt een team docenten. Die saamhorigheid vind ik heel prettig. Het geeft mij een gerust gevoel.”