Haarlem,
04
juni
2018
|
15:02
Europe/Amsterdam

Bart Postmus winnaar vierde Pieter Teyler van der Hulstprijs

Beste propedeusestudent Business Studies Inholland Haarlem

Marjan Scharloo, directeur Teylers Museum Haarlem, reikte vorige week donderdag de Pieter Teyler van der Hulstprijs aan de beste propedeusestudent van de opleiding Business Studies, Finance & Control: Bedrijfseconomie van Inholland Haarlem. Uit de zeven klassenwinnaars, gekozen uit 32 genomineerden, is uiteindelijk Bart Postmus er met de prestigieuze prijs vandoor gegaan.

De zeven klassenwinnaars blinken niet alleen uit in studieresultaten, ze doen tevens mee aan extra activiteiten, zoals de Haarlem Business Class, het helpen bij Open Dagen en het organiseren van buitenschoolse excursies. “Zo laten jullie zien dat je bereid bent er een schepje bovenop te doen en te streven naar een hoger niveau dan het vereiste minimum”, aldus Scharloo. “Jullie dagen jezelf telkens weer uit om boven dat maaiveld uit te komen. Chapeau!”

Mooie woorden
De klassenwinnaars worden een voor een naar voren geroepen. "Gemotiveerd, een bikkel, zet zich in voor de groep, altijd goed op de hoogte", de genomineerden zijn vereerd met de persoonlijke woorden, samengesteld op basis van opmerkingen van klasgenoten, docenten en staf, die Scharloo voor iedereen heeft. Daarna loopt de spanning op want wie van deze zeven kanjers heeft zich in de ogen van de jury in het afgelopen schooljaar buitengewoon onderscheiden?

Beste propedeusestudent 2017-2018
De titel Beste propedeusestudent Business Studies 2017-2018 gaat onder een oorverdovend applaus naar Bart Postmus. Volgens het juryrapport haalt Bart uiterst hoge studieresultaten. Scharloo: “Maar het meest doorslaggevende is dat je een zeer harde werker bent, niet alleen voor jezelf maar ook voor je medestudenten. Je hebt afgelopen jaar keer op keer bewezen dat je alles wilt geven voor een goed resultaat, ook als je daar niet zelf de vruchten van plukt.”

Daarmee is Bart Postmus de terechte winnaar van de vierde Pieter Teyler van der Hulstprijs. Hij neemt de wisselbeker over van Bowi van Dansik, die de prijs vorig jaar won. De uit Bennebroek afkomstige Postmus: “Aan het begin van mijn studie hoorde ik over deze prijs en toen wist ik al dat ik ‘m wilde winnen. Nu doe ik altijd mijn best en werk ik hard, maar dit was voor mij wel een extra stimulans om net dat tandje harder te werken. En nu heb ik ‘m dan echt in mijn handen. Geweldig dit, ik ben er superblij mee.”

Bart Postmus, beste propedeusestudent Business Studies Inholland Haarlem
Ik doe altijd mijn best en ik werk hard, maar deze prijs was voor mij een extra stimulans om net dat tandje harder te werken. En nu heb ik gewonnen: geweldig!
Bart Postmus, beste propedeusestudent Business Studies Inholland Haarlem

Nog een Haarlemse winnaar
Traditiegetrouw nodigt Inholland Haarlem voorafgaand aan de uitreiking van de Pieter Teyler van der Hulstprijs een spreker uit. Dit jaar is dat alumnus David Jonkers. Onlangs won hij de Haarlemse Ondernemers Prijs 2018 met zijn bedrijf Bright River, dat nationaal en internationaal complexe foto-, videobewerking en 3D-modeling diensten aanbiedt. Jonkers is zichtbaar blij weer terug te zijn op de plek waar het voor hem allemaal begon. “Dit is de plek waar ik een van de drie belangrijkste lessen in ondernemen heb geleerd, namelijk interne attributie. Dat houdt in dat als je een probleem hebt, je moet kijken naar de oorzaak binnen jezelf. Een wijze les van een oud-docent tijdens mijn studie Small Business hier in Haarlem.” De andere twee lessen die Jonkers de aanwezige studenten mee wil geven, zijn: "ideas are cheap", met andere woorden: een idee is belangrijk maar de uitvoering nog veel belangrijker, en "don’t quit".

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.