31
mei
2022
|
09:29
Europe/Amsterdam

BDB, nieuwe variant - het jaartraject

Collega's

Vanaf het nieuwe schooljaar bieden we het nieuwe BDB-jaartraject (Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid)  aan, een traject primair bedoeld voor docenten met een baan van 0,5 fte of kleiner en/of docenten die net zijn begonnen bij Hogeschool Inholland. Je kunt je inschrijven via het Leerportaal.

Inmiddels draaien we jaarlijks tien groepen BDB en dat biedt ons de ruimte om verder te differentiëren. We krijgen namelijk regelmatig terug dat de programmering van de BDB in een semester te zwaar is en een te grote wissel trekt op de uitvoering van het onderwijs. Ook zijn er docenten die meteen bij aanvang van hun dienstverband de BDB zouden willen volgen maar door de opzet van het huidige traject een half jaar vlieguren moeten maken.

 Vandaar dat we speciaal voor deze groep de programmering en de duur hebben gewijzigd met als resultaat het jaartraject waarin de studielast verspreid is over een heel jaar. In het eerste semester ligt de focus op de basis: doceren en begeleiden. In het tweede semester staan de beroepstaken ‘Ontwerpen’ en ‘Toetsen en beoordelen’ (BKE) centraal. Iedere drie weken is er een bijeenkomst: soms een hele, soms een halve dag. 

Zoals aangegeven is het traject vooral bedoeld voor docenten met een baan 0.5 fte en kleiner en/of docenten die net zijn gestart bij Inholland. Pas je niet in deze doelgroep en heb je toch interesse? Laat het ons weten via professionaliseren@inholland.nl. Mochten er plaatsen over blijven, dan vullen we deze aan met de persoonlijke voorkeuren.

 Naast het jaartraject bieden we ook nog steeds het semester en validatietraject aan. Bekijk het aanbod op het Leerportaal.