Haarlem,
30
januari
2018
|
09:17
Europe/Amsterdam

Belang van BHV: veiligheid staat voorop

Veiligheidsworkshops in Haarlem voor medewerkers én studenten

De veiligheid van onze medewerkers en studenten staat voorop. Om deze veiligheid te garanderen is goede bedrijfshulpverlening essentieel. Zo kan er direct worden ingegrepen tijdens een brand of bij andere calamiteiten. Maar het is dan wel belangrijk dat je weet wat je moet doen. Daarom organiseren we in Haarlem workshops BHV & Veiligheid op locatie op 26 en 28 maart. Geef je snel op en lees nu alvast meer over de dichtstbijzijnde nooduitgang, noodtelefoon en veiligheid bij Inholland in Haarlem.

Weet jij de dichtstbijzijnde nooduitgang?
Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen bij het verlaten van een gebouw daar naartoe lopen waar ze ook zijn binnengekomen. Dat is niet altijd handig. Denk eens aan een ontruiming waarbij op één ogenblik het merendeel van de aanwezigen bij de hoofdentree staat om naar buiten te gaan. Een ongewenste volle trechter is het gevolg. Het gebouw in Haarlem telt 42 nooduitgangen en logischerwijs vele routes richting de verzamelplaats. Zoek eens op waar de dichtstbijzijnde nooduitgang voor jou is en wat de bijbehorende vluchtroute is. Zo ben je beter voorbereid en weet je welke voorzieningen er zijn in een noodgeval.

Weet jij de dichtstbijzijnde noodtelefoon?
Elke seconde telt, zeker in noodgevallen. Om de juiste informatie over een incident zo snel mogelijk bij de receptie te krijgen zijn noodtelefoons aangebracht. Deze noodtelefoons hangen op strategische posities in diverse bouwdelen. Maak daar gebruik van indien nodig. Er hoeft geen telefoonnummer ingedrukt te worden, met één druk op de knop wordt er verbinding gemaakt met de noodtelefoon bij de receptie. Deze oproep heeft voorrang op alle overige receptieactiviteiten. Heb jij enig idee waar de dichtstbijzijnde noodtelefoon hangt? Zoek de noodtelefoon eens op en bekijk met welk gemak dit hulpmiddel gebruikt kan worden bij een noodgeval.

Weet jij wanneer je veilig bent?
Het gebouw van Inholland Haarlem bestaat uit meerdere bouwdelen. Elk bouwdeel is een eigen compartiment en biedt bescherming tegen de brand. Dit kan variëren van 30 tot 60 minuten. Het is ook mogelijk om te vluchten via een ander bouwdeel.

Meer weten? Meld je aan voor de workshop in Haarlem
Op maandag 26 maart van 09.00-09.45 uur en woensdag 28 maart van 15.00-15.45 uur organiseert Loes Pennarts, hoofd BHV Haarlem, de workshops BHV & Veiligheid op locatie. Alle medewerkers en studenten van Inholland Haarlem kunnen zich voor deze workshops opgeven.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • informatie over BHV
  • aanwezige BHV-middelen bij receptie doornemen
  • onder begeleiding de EVAC-chair ervaren
  • table-top oefening met plattegrond

Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid op noodgevallen en calamiteiten. Meld jezelf of jouw team aan voor deze workshop bij Loes Pennarts, loes.pennarts@inholland.nl.

Kijk voor meer informatie over veiligheid bij Inholland op Insite.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.