Rotterdam,
28
juli
2022
|
12:01
Europe/Amsterdam

Ben jij klaar voor de Eurekaweek?

Joëlle Holten vertelt je er alles over!

Joëlle Holten (22) verhuist van Maastricht naar Rotterdam voor de opleiding Creative Business bij Inholland. Om alles uit haar studententijd te halen, wordt ze lid van studentenvereniging S.S.R.-Rotterdam. Dat bevalt zó goed, dat ze haar laatste studiejaar op pauze zet. Nu heeft ze alle tijd voor het commissiewerk en de organisatie van de Eurekaweek, die dit jaar plaatsvindt van 15 tot en met 18 augustus.

Van Maastricht naar Rotterdam, hoe ging dat? 
“Heen en weer reizen is niet te doen, dus ik ging gelijk op kamers. Heel gek en avontuurlijk. Het is in Rotterdam veel groter en moderner. De mensen, de sfeer, veel is anders. En mijn accent is wel een dingetje, haha! Tijdens het eerste jaar miste ik het studentenleven. Ik wilde er iets bij doen en uit mijn bubbel komen, mensen leren kennen. Na wat oriënteren kwam ik via social bij S.S.R. terecht. Niet een kleine vereniging, maar wel kleinschaliger dan de rest. Ik stuurde een appje naar de contactpersoon van de commissie. Zij vertelde dat ik me kon aanmelden voor de Eurekaweek, waar ze een apart programma hebben voor hbo’ers. Daar ben ik met open armen ontvangen!”

Wat houdt de Eurekaweek met het programma voor hbo’ers in?
“Het is een introductieweek voor alle (aankomende) studenten in Rotterdam. Het evenement wordt deels door de Erasmus Universiteit en deels door de studentenverenigingen georganiseerd. Vier dagen lang maak je kennis met nieuwe mensen, de stad Rotterdam en het studentenleven. Echt een bruisende week, waarin je overdag alleen maar leuke dingen doet. Lasergamen, varen, poolen, een kroegentocht, cocktail workshop en eten op het terras. ’s Avonds is het feest. Als groepje krijg je begeleiding van leden van de vereniging die ook hbo’ers zijn. Er worden ook activiteiten georganiseerd waarbij de verschillende groepen de strijd met elkaar aangaan. Zo maak je kennis met andere studenten en leden. Het is allemaal vrijblijvend. Je mag later aansluiten of alleen meedoen op de dagen die je kunt. Het programma van dit jaar zie je hieronder.”

Hoe vond jij het programma?
“Toen ik aankwam op het terras was het druk. Iedereen zat gezellig met elkaar te kletsen. Er hing een leuke sfeer. Tijdens de cocktailworkshop leerde ik mijn groepje kennen. Er waren heel de week zoveel activiteiten en ik heb zo’n leuke week gehad! Het is een van de mooiste weken in het jaar. Ik ben blij dat ik het elk jaar mee kon maken en het nu zelf organiseer.”

Je maakt vrienden voor het leven.

Joëlle Holten

Waarom werd je lid van S.S.R.-Rotterdam?
“Hoe ik werd ontvangen, de mensen die ik heb gesproken, de openheid, de sfeer, de gezelligheid... De disputenstructuur sprak me ook aan. Je bent nergens toe verplicht en je mag er altijd bijkomen. Mijn studententijd is er écht leuker van geworden. Voor de vereniging heb ik afspraken, maak ik video’s, ga ik langs bedrijven en maak ik kennis met commissies van andere verenigingen. Ik leer heel veel mensen kennen en vergroot mijn netwerk. Elke dag zie ik mensen van de commissie. Door die samenwerking leer je elkaar goed kennen. Je maakt vrienden voor het leven.”

Hoe kunnen onze studenten zich aanmelden?
“Via onze socials! Op Instagram staat het programma helemaal uitgewerkt. In de link in bio staan aanmeldlinkjes. Bij vragen kun je Nienke Desloover appen via 06 820 403 84. Zij is contactpersoon voor iedereen die meer wil weten. We zijn ook te vinden op Facebook en hebben een eigen website.”