Haarlem,
25
april
2022
|
09:47
Europe/Amsterdam

Blended Intensive Programme Inholland Haarlem groot succes

Mooi programma voor mix internationale studenten en Sportkunde-studenten

Na Hogeschool Inholland Den Haag organiseerde afgelopen maart ook Inholland Haarlem het Blended Intensive Programme, maar nu voor studenten Sportkunde. In zes weken tijd werkten zowel internationale studenten als de studenten van Inholland Haarlem aan hun eigen casus en het creëren van een interventie-plan, waarnaar ze deze fysiek met elkaar optimaliseerden. Zesentwintig studenten uit Portugal, Tsjechië, Litouwen en Noorwegen kwamen bijeen in Haarlem om te werken aan hun casus en deel te nemen aan deze Internationale week van Sportkunde.   

Het Blended Intensive Programme werd georganiseerd door het Europese Netwerk Physical Activity & Lifestyle en is tot stand gekomen om het studenten wat gemakkelijker te maken een studie-ervaring op te doen in het buitenland en hierbij te werken aan internationalisering. De module, genaamd The challenge of behavior change support for people with chronic disease, bestond uit vier weken online les, een week fysieke les en een zesde week online les als afsluiting.

In het programma werd er gewerkt aan verschillende inhoudelijke competenties waarbij er werd gewerkt aan een casus over hoe mensen met een chronische aandoening begeleid kunnen worden in gedragsverandering naar een gezondere leefstijl. Omdat gedragsverandering als complex wordt gezien, was het waardevol om met een diverse groep naar de oplossingen te kijken. Een onderliggend doel van het Blended Intensive Programme is het werken aan de internationalisering van studenten. Tijdens het programma leerden de studenten het vergelijken van culturen, gewoontes en normen en waarden.

Internationale Week van Sportkunde
Binnen het Blended Intensive Programme kwamen de studenten in week vijf fysiek bij elkaar voor de Internationale Week van Sportkunde om de casussen verder uit te werken. De Internationale week van Sportkunde bestond uit een breed programma met diverse activiteiten en inhoudelijke colleges over sport, voeding en ontspanning. Zo werden er praktische lessen gegeven, activiteiten georganiseerd op het strand en werden er workshops gegeven met betrekking tot fitness, ontspanning en ademhaling voor extra teambuilding. Het sociale programma, georganiseerd door studievereniging MoveMental, bestond uit gezellige etentjes, borrels en een spelletjestocht waar de (internationale) studenten elkaar beter konden leren kennen.

Een groot succes
Het Blended Intensive Programme telde 46 studenten, waarvan 26 van buitenaf. Afke Kerkstra, coördinator van het Europese Netwerk Physical Activity & Lifestyle en organisator van de Internationale week van Sportkunde blikt terug op een succesvol programma. “We hebben meer aanmeldingen gehad dan ooit hiervoor. Het was enorm inspirerend en leuk. Een intensief programma maar heel erg leuk om alle blije gezichten te zien en mooie reacties te krijgen. Daar doe je het voor.”

Floris Tromp, eerstejaarsstudent Sportkunde:
“Ik heb me ingeschreven voor het programma als extra uitdaging. Ik vond de lezingen heel interessant maar vooral de fysieke week was heel erg leuk. Het in contact komen met andere culturen en erachter komen hoe het daar eraan toe gaat is heel mooi en interessant. Daar is zo’n week perfect voor. Daarnaast kom je ook al heel erg in contact met het werkveld. Dat was ook goed om alvast te ervaren.”

Caya Boode, eerstejaarsstudent Sportkunde en commissielid studievereniging MoveMental:
“Ik heb bewust voor deze module gekozen omdat ik binnen mijn studie graag de kant op wil gaan van leefstijl. Het Blended Intensive Programme was een fijne module als inventarisering om te ontdekken wat ik aankomende jaren wil doen. Het programma was heel breed en divers. Ik vond het heel leuk om in de praktijk te leren, dat deden we bijvoorbeeld door ademhalingsworkshops tijdens de International week van Sportkunde. Die praktijkinzichten konden we weer gebruiken voor ons plan.”

Ook de studenten van buitenaf waren positief over het programma. Vol enthousiasme kondigen de studenten uit Tsjechië aan volgend jaar het Blended Intensive Programme te organiseren en de studenten uit Nederland, Portugal, Litouwen en Noorwegen uit te nodigen op de Universiteit.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.