Rotterdam,
31
maart
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

Magazine Dynamiek van de Stad:

Blijven werken aan een inclusieve stad

Dynamiek van de Stad bestaat deze maand 15 jaar. Reden voor de lector en de (docent) onderzoekers om een magazine uit te geven. Lector Guido Walraven: "In januari 2019 is een eerste magazine gepubliceerd. Daarin hebben we een beeld geschetst wat we zoal doen en met wie we vooral samenwerken. In dit nieuwe magazine willen we ingaan op enkele actuele ontwikkelingen en projecten."

Guido is trots op de afwisselende bijdragen van 'zijn' onderzoekers. "Hiermee laten we zien op welke uiteenlopende manieren wij als Dynamiek van de Stad bijdragen aan een inclusieve stad. Het magazine bevat artikelen, columns en interviews in het kader van een aantal van onze projecten zoals Kracht van Diversiteit, Huizen van de Wijk, Koplopers en Stadslab Vergrijzing. Onderzoeksprojecten die we uitvoeren in samenwerking met professionals en burgers, en vaak ook met andere lectoraten en kennisinstellingen." Met het verschijnen van het magazine sluit Dynamiek van de Stad de jubileummaand maart officieel af.

15 jaar Dynamiek van de Stad

Dynamiek van de Stad draagt sinds 2005 bij bij aan een inclusieve en veerkrachtige stad. Al 15 jaar doet lector Guido Walraven samen met onderzoekers, professionals, studenten en docenten praktijkgericht onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken in stad en wijk. Voor én met bewoners van die stad of wijk. Daarbij richten ze zich op drie thema's: stedelijk burgerschap, de transformatie van het sociaal domein, en sociaal ondernemerschap en sociale innovatie.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.