Haarlem,
24
maart
2020
|
14:48
Europe/Amsterdam

Bordje voor onze helden én ouderen!

Fantastisch initiatief van oud-voetballer John Heitinga en docent Kees van Dam

De werknemers in de zorg redden levens, maken overuren, houden samen met het onderwijzend personeel, de politie, schoonmakers, de werknemers in de supermarkten en de brandweer Nederland draaiende. Met het om zich heen grijpende coronavirus zijn zij onze helden! Daarom hebben oud-voetballer John Heitinga en Kees van Dam, docent Business Studies bij Inholland Haarlem, in samenwerking met de chefkoks Ron Blaauw, Arjen Kräwinkel en Eugène van Angelbeek een fantastische actie opgezet. Ze hebben de handen ineengeslagen om iedere dag heerlijke maaltijden bij de helden, die Nederland momenteel overeind houden, én kwetsbare ouderen te bezorgen.

Voor die helden, maar ook voor ouderen, gaan de chefkoks Eugène van Angelbeek, Arjen Kräwinkel (van de restaurants De Jonge Dikkert en De Veranda) en Ron Blaauw (Ron Blaauw Gastrobar, Indonesia, Oriental) zich ten minste de komende drie weken inzetten om in Amsterdam en Amstelveen dagelijks circa 200 gratis hoogwaardige diners aan te bieden.

Bijdrage Business Studies
Het nieuw vrijwilligersinitiatief bordjevooronzehelden.nl is slechts binnen drie dagen opgezet. Docent Business Studies bij Inholland Haarlem Kees van Dam: "Nadat John mij benaderd had, heb ik de organisatie van deze actie verder opgepakt en alle lijntjes met elkaar verbonden. Ik ben trots op de bijdrage van onze student Ruben, die de website bordjevooronzehelden.nl heeft opgezet. Iedereen mag zijn ‘held’ aanmelden voor een gratis maaltijd voor diens hele afdeling. Denk hierbij aan de IC in het ziekenhuis, EHBO- en huisartsenposten, maar ook de politie, brandweer, vakkenvullers van een supermarkt of de reinigingsdienst. Ook familieleden en kennissen van ouderen kunnen iemand opgeven. Maar je kunt ook een donatie geven via onze site, zodat we dit nog langer kunnen doen."

Ruben van Melsen, student Business Studies, vertelt over zijn bijdrage: "Ik heb samen met andere studenten in korte tijd de website en andere online uitingen gemaakt. De reacties van de mensen die je belt om te vertellen dat we een maaltijd komen brengen zijn echt geweldig. Ze zijn erg dankbaar en onthutst dat het echt werkt."

Ook doneren?
Wil je ook een steentje bijdragen? Dan kun je op deze site ook een donatie geven. Het is de bedoeling dat er – afhankelijk van de bijdragen op de website bordjevooronzehelden.nl – uiteindelijk meer restaurants bij worden betrokken en het aantal couverts per dag stijgt.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.