Haarlem,
11
juni
2018
|
13:01
Europe/Amsterdam

Bouwkundestudenten winnen Wim Beelen Innovatieprijs 2018

Donny Hoogendorp en Juriën Veenman, eerstejaarsstudenten Bouwkunde aan Hogeschool Inholland Haarlem, hebben woensdag 6 juni de Wim Beelen Innovatieprijs 2018 gewonnen. Deze prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt door Beelen Groep in samenwerking met Vastgoedjournaal. De uitreiking vond plaats op de vastgoedbeurs Provada.

Circulair beton
Als toonaangevende, innovatieve en duurzame sloper en afvalverwerker is sloopbedrijf Beelen altijd op zoek naar innovaties die kunnen bijdragen aan het verduurzamen van processen. De Bouwkundestudenten hebben de innovatieprijs ontvangen voor hun idee om beton makkelijker te slopen en circulair te hergebruiken. “We hebben gebruik gemaakt van het spatgedrag van beton. Bij een bepaalde temperatuur blijft de kwaliteit van het beton gewaarborgd en behoudt het de stevigheid door de wapening die erin zit. Het granulaat, dus wat eraf spat, wordt gebruikt onder funderingen en langs spoorwegen. De rest kun je in zijn geheel of in delen hergebruiken. Ik zie een soort marktplaats voor beton voor me. Maar eerst moeten we ons idee verder ontwikkelen om het praktisch uitvoerbaar te maken”, zegt Donny Hoogendorp.

Beide studenten deden eerst een bouwkundeopleiding op het mbo. Donny heeft ook in de bouw gewerkt. “Dit alles geeft me wel een voorsprong. Voor onze pitch hebben we het plan voorgelegd aan onze docent Constructie en hij vond het ook een goed idee. Nu gaan we samen met Beelen het idee verder uitwerken en testen.”

Donny Hoogendorp en Juriën Veenman, studenten Inholland Haarlem
We zijn zo blij dat we deze prijs hebben gewonnen. Samen met Beelen gaan we ons idee verder uitwerken en testen.
Donny Hoogendorp en Juriën Veenman, studenten Inholland Haarlem

Zinvolle besteding
Aan de Wim Beelen Innovatie prijs, die jaarlijks zal worden uitgereikt, is een geldbedrag van maar liefst 20.000 euro verbonden. Wat de studenten met dit geld gaan doen? “We zijn zo blij dat we deze prijs hebben gewonnen. We gaan het zeker vieren met vrienden”, zegt Juriën Veenman. “Eerlijk gezegd hadden we niet gedacht dat we zouden winnen. We hebben niet direct een plan, maar we gaan goed nadenken over een zinvolle besteding.”

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Ineke Sie
11
June
2018
Wat goed zeg. Een mooi idee en ook nog eens goed voor het milieu. Gefeliciteerd!