22
maart
2024
|
11:11
Europe/Amsterdam

Breek los en pak door met deze twee toffe tools

Breek los en pak door

Bij het Design thinking Open Resources Platform (DORP) delen we graag goede voorbeelden die je verder kunnen helpen. Met dit keer geen studentenwerk maar wel oneindig veel manieren om los te breken en/of door te pakken. 

  1. Vers van de pers is het prettig geïllustreerd boekje van Guido Stompff en Jacky Vergoor. Boordevol concrete aanwijzingen en actiepunten met maar liefst 111 leuke manieren om je (studenten) verder te helpen in hun opdracht / minor / project / lab.  
  2. Iets minder recent (en in het Engels) is het door Rik de Vette en Carola Verschoor samengestelde kaartspel vol methoden om - analoog aan de stappen uit het roemruchte double diamond model - door te kunnen pakken. Ideaal als force to fit wanneer je (studenten) in een bepaalde fase verder moet(en) denken dan hun eerste idee. 

Nieuwsgierig naar deze (en andere) manieren om je design thinking te refreshen? De DORP-redactie verloot van beide uitgaven een gratis exemplaar onder de lezers van deze nieuwsbrief die deze Update met het grootste aantal collega’s delen. Stuur als bewijs een screenshot naar dorp@coeci.nl en wij zorgen voor de rest.

Lees hier meer over het Design thinking Open Resources Platform (in wording).

Foto: Mark Jacobs (CoECI).