Den Haag,
11
oktober
2019
|
08:10
Europe/Amsterdam

Coming Out Dag: Inholland hijst regenboogvlag

Vandaag is het Coming Out Dag en hangen honderden Nederlandse onderwijsinstellingen (vo, mbo, hbo en universiteiten) de regenboogvlag uit. Ook bij Inholland hijsen we op al onze vestigingen dit jaar voor het eerst de regenboogvlag. We laten zo zien dat iedereen bij Inholland –studenten en medewerkers - zichzelf moet kunnen zijn.

LHBTI-leerlingen en studenten hebben nog vaak te maken met een onveilige leeromgeving, blijkt uit onderzoek dat COC Nederland en Columbia University deden onder LHBT-leerlingen. Bijna de helft van de LHBTI-leerlingen en studenten wordt bijvoorbeeld weleens uitgescholden of gepest om hun seksuele identiteit. Wel wordt steeds duidelijker hoe je de situatie kunt verbeteren: door positieve aandacht te geven aan seksuele diversiteit binnen de onderwijsinstelling, blijkt uit hetzelfde onderzoek.

Coming Out Dag (11 oktober) is de dag waarop we vieren dat iedereen open kan zijn over wie ze zijn. Traditiegetrouw zijn er naast het hijsen van de regenboogvlag op veel plekken in Nederland activiteiten georganiseerd rondom uit de kast komen en LHBTI-acceptatie. Bij Inholland besteden we op onze social mediakanalen de hele dag aandacht aan deze kleurrijke dag.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.