Den Haag,
20
september
2018
|
10:38
Europe/Amsterdam

Studenten genomineerd voor designwedstrijd BinnenhofInsideOut

Lotte Duvekot, Niels van Katwijk, Jill Postma en Kelsey Huis in ’t Veld maken kans op winst van de Haagse designwedstrijd BinnenhofInsideOut. De communicatiestudenten van Inholland Rotterdam zijn genomineerd in de categorie studenten. De wedstrijd richt zich op een aantrekkelijke Haagse binnenstad, waarbij de aandacht voor de geschiedenis van de parlementaire democratie behouden blijft gedurende de periode dat het Binnenhof wordt gerenoveerd.

Het Binnenhof is een belangrijkste attractie van de stad en zal vanaf 2020 ruim vijf jaar niet toegankelijk zijn voor het publiek. Hoe zorg je ervoor dat er in die periode niet minder, maar juist meer bezoekers naar Den Haag komen? Lotte: “Wij bedachten de applicatie BinnensteBuitenhof Guide. Via deze app word je door een persoonlijke gids door Den Haag begeleid. Het doel is om het Binnenhof tijdens de renovatie op een creatieve en interactieve manier terug te laten komen. Het is een educatieve applicatie met een spelelement waarmee we basisschoolkinderen de kans geven om kennis te maken met het Binnenhof tijdens de renovatie. Door moderne technologische toepassingen brengen we de historie van de stad tot leven.”

Een goed gevoel
Naast studenten hebben ook professionele designers creatieve oplossingen bedacht (van architecten tot grafisch vormgevers). De jury gaf aan nauwelijks verschil te zien tussen de inzendingen van de professionals en de studenten. Lotte: “Wat een goed gevoel geeft dat! Wijzelf hopen uiteraard dat we met de hoofdprijs naar huis gaan, maar mocht dit niet het geval zijn, zijn wij al zo ontzettend trots dat we het al zover hebben geschopt!”

Wie pakt de winst?
Andere studentinzendingen komen onder andere van de TU Delft en TH Eindhoven. De winnaars worden zaterdag 20 oktober bekend gemaakt tijdens de Dutch Design Week. Het Kernteam Omgeving Binnenhof Den Haag beoordeelt welke ideeën aantrekkelijk en realiseerbeer zijn. In 2020 zijn de resultaten zichtbaar. Meer informatie over BinnenhofInsideOut kun je vinden via de website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.