Diemen,
23
april
2021
|
10:16
Europe/Amsterdam

Coronajaar centraal tijdens Leisurely Learning 2021

Inholland-studenten organiseren groot online event voor de leisuresector

Wat waren in het afgelopen coronajaar de grootste obstakels voor de vrijetijdssector? En hoe gingen ondernemers daarmee om? Tijdens het groots opgezette online evenement Leisurely Learning dat tweedejaarsstudenten Leisure & Events Management van Inholland Amsterdam/Diemen organiseerden, wisselden bedrijven en organisaties uit het vrijetijdswerkveld ervaringen met elkaar uit. Centraal daarbij stonden de lessons learned van deze bijzondere tijd. Aan de hand van reportages, workshops en sprekers vanaf verschillende locaties kreeg men een kijkje in de ‘keuken van de buren’.

Vertegenwoordigd waren de cultuurbranche, food & retail & hospitality, sport en de Amsterdamse muziekbranche. 120 studenten, verdeeld over zeventien projectgroepen, verzorgden de content voor het event; een stuurgroep van acht studenten voerde de overkoepelende regie en zette de kaders uit. Sanne Briefjes (19) en Leanne Domínguez Orozco (20) maakten deel uit van de stuurgroep. “Als we iets hebben geleerd, dan is het dat je nooit je hoofd moet laten hangen – niet als bedrijf tijdens corona en niet als organisator van een groot event.”

Inspirerende content
De projectgroepen droegen per branche inspirerende content aan, wat veel kijkjes achter de schermen opleverde. Er waren online workshops, studenten gingen langs bij drive-throughs en take-aways en in de Melkweg vonden mooie ‘rond-de-tafelgesprekken’ plaats. Grote indruk maakte special guest Maarten Schram van Fieldlab, die de ins & outs toelichtte rondom de recente testevenementen.

De deelnemende organisaties lieten vooral zien dat je wel degelijk waarde kunt toevoegen in deze tijd, ook al gaan belangrijke evenementen of voorstellingen niet door, aldus Leanne. “Er zijn talloze creatieve manieren om je zaak draaiende te houden en veel online alternatieven om toch te kunnen werken. Verder besteden bedrijven zorgvuldig aandacht aan het behouden van de connectie met het publiek. Iedereen doet z’n best om creatief en origineel te zijn, hoewel goede ideeën ook wel weer gekopieerd worden van een ander.”

Snel schakelen
Dat de organisatie van een groot event soms behoorlijk stressvol kan zijn, ondervonden de studenten toen het misging met het geluid. “De meesten van ons werkten voor het eerst mee aan zo’n groot project”, zegt Sanne. “Dus toen het geluid wegviel waren we echt even wanhopig. Alle projectgroepen hadden een eigen consultant voor advies en begeleiding, en voor de stuurgroep was dat Wendy de Jongh, projectcoördinator en docent Event Management. Zij was onze steun en toeverlaat en raadde ons aan om de start met een half uurtje uit te stellen, wat ons voldoende tijd gaf om te hergroeperen en het probleem op te lossen. Het was een uitdaging om snel te schakelen en toch rustig te blijven, maar uiteindelijk kwam alles goed.”

Enorme ontwikkeling
Terugkijkend zijn ze trots dat ze met zo’n grote groep studenten zo’n geslaagd evenement hebben neergezet, met 185 deelnemers afkomstig uit het professionele werkveld en uit het onderwijs. Sanne: “Het organiseren van dit event is een van de hoogtepunten van mijn opleiding: ik ben de praktijk ingegaan, heb op locatie gewerkt en we hebben zoveel positieve feedback gekregen. Dingen vielen echt op hun plaats!” Daarnaast zijn beide studenten heel blij met de technische ondersteuning van het bedrijf H20 Esports Campus in Purmerend, van waaruit het evenement live werd gehost.

Leanne vindt het achteraf zelfs goed dat het even misging met het geluid. “Het klinkt misschien gek, maar juist daardoor heb ik enorm veel geleerd. Je krijgt zo ontzettend veel mee als je de boel van A tot Z organiseert, dat het voelt alsof ik een enorme ontwikkeling heb doorgemaakt. De belangrijkste les? Communicatie is key! Én dat je moet doorzetten. Verder zorgde dit project voor een sterk saamhorigheidsgevoel onder de tweedejaarsstudenten, want ook al verliep alles grotendeels online, het voelde echt als ‘samen’. En dat is zoveel beter dan in je eentje op je kamertje voor een tentamen zitten leren!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.