03
november
2021
|
09:40
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen 2/11 - Aanscherping thuiswerkadvies, gebruik zelftesten en mondkapjesplicht

9_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19

Helaas gaat het weer de verkeerde kant op met het aantal coronabesmettingen in Nederland en heeft het kabinet gisteravond nieuwe maatregelen aangekondigd. Die maatregelen zijn gelukkig niet direct van invloed op onze onderwijsactiviteiten. Wel zullen we het thuiswerkadvies weer moeten aanscherpen en wordt het weer verplicht een mondkapje te dragen als je je verplaatst binnen de gebouwen van de hogeschool.

Thuiswerkadvies
Vanaf vandaag vragen we weer aan iedereen die niet naar de hogeschool hoeft voor onderwijsactiviteiten om thuis te blijven werken. Als het nodig is voor je werk, dan mag je naar de hogeschool komen. Probeer in de ruimte waar je werkt afstand tot elkaar te houden.

Mondkapjes weer verplicht
Per 6 november, dus ook tijdens onze Open Dag, wordt het dragen van een mondkapje weer verplicht in de doorloopruimten van de hogeschool. Dus wanneer je door de hogeschool loopt, moet je weer een mondkapje op. Ook worden mondkapjes voor contactberoepen verplicht; voor onze opleidingen die hiertoe opleiden geldt dat ook voor het praktijkonderwijs.

Wat betreft studenten die stage lopen, vragen we de richtlijnen van hun werkgever op te volgen en waar nodig af te stemmen met hun stagebegeleider.

Zelftesten
Het is niet verplicht, maar kom je naar de hogeschool, dan vragen we je twee keer per week een zelftest te doen. Bij een positieve uitslag van de zelftest blijf je thuis en maak je een afspraak voor een PCR-test bij de GGD. Een zelftest doen is ook verstandig als je gevaccineerd bent. Nieuwe zelftesten zijn beschikbaar op de hogeschool bij de receptie of de uitgang.

Blijf thuis bij klachten
Gebruik de zelftest alleen als je géén klachten hebt. Heb je wel klachten? Blijf dan thuis en laat een PCR-test doen bij de GGD.

Coronatoegangsbewijs niet aan de orde
Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om een coronatoegangsbewijs in te voeren op het werk. Vooralsnog is dit in het hoger onderwijs niet aan de orde. De Vereniging Hogescholen (VH) is hierover in gesprek met het ministerie van OCW. Namens alle hogescholen, dus ook onze hogeschool, heeft de VH laten weten absoluut geen voorstander te zijn van een coronatoegangsbewijs in het hoger onderwijs. Dit vanwege problemen met de uitvoerbaarheid. Maar nog belangrijker; het onderwijs moet voor iedereen gelijk toegankelijk zijn en een tweedeling moet worden voorkomen.

We gaan ervan uit dat iedereen de maatregelen naleeft en laten we elkaar ook aanmoedigen dat te doen. Hou vol, blijf gezond en let op elkaar!

Wil je tips over online onderwijs of thuiswerken? Kijk dan op het platform Online onderwijsondersteuning en de Vitaal thuis-omgevingMeer informatie over corona vind je op Iris via Weten & Regelen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.