Alkmaar,
13
juli
2023
|
11:18
Europe/Amsterdam

Daan Bakker wint internationale Champion Global Team Award

GlobalEnterpriseExperience logo

Samen met studenten uit Colombia, Egypte, Nieuw-Zeeland, Nigeria en Zuid-Afrika, nam Daan Bakker, student Business Studies van Inholland Alkmaar deel aan de Global Enterprise Experience. Dit is een online evenement waaraan deelnemers uit de hele wereld meedoen. Doel is om met een beperkt budget een winstgevend businessconcept te ontwikkelen dat bijdraagt aan één van de United Nations Sustainable Development Goals. Studentengroepen krijgen hier drie weken de tijd voor.

Global Enterprise Experience_BFL_juli2023_2

Daan Bakker vertelt: “De Global Enterprise Experience was een ontzettend leerzame en leuke ervaring. Ik zou het alle studenten aanraden om volgend jaar aan dit evenement deel te nemen. Bovendien is het een leuke manier om vrije studiepunten in te vullen”.

Tijsverschil
Gedurende de drie weken had Daan veel vergaderingen. De tijdzones waren een uitdaging. Als het in Nederland avond was, was het in Nieuw-Zeeland ochtend en in Colombia middag. Vergaderingen met internationale collega’s om 23.00 uur waren daarom voor Daan geen uitzondering.

Business concept 
Met het fictieve bedrijf ‘Waste2Feed’ lanceerde Daans team een mooi businessconcept voor Egypte. Stap 1: Het ophalen van voedselafval van restaurants. Stap 2: Dit voedselafval voeren aan wormen die later weer geoogst konden worden als veevoer. Stap 3: Het veevoer verkopen aan lokale boeren, wat het tot een winstgevend bedrijfsconcept maakt. 

Het opstellen van het business concept ging niet zonder slag en stoot. Het business concept werd pas definitief toen de helft van de Global Enterprise Experience al achter de rug was en in de laatste week wisselde de groep zelfs nog van land!

Gewonnen
Voor Daan was de verrassing dan ook groot, toen hij in de ochtend van 22 juni zijn WhatsApp opende. Van de 1117 deelnemers en 140 groepen had het businessconcept van Daan en zijn teamgenoten gewonnen! Hiermee waren zij de winnaars van de ‘Victoria University of Wellington Champion Global Team Award’. Niet alleen was dit een eervol resultaat, maar Daan ontving ook een certificaat, aanbevelingsbrief en geldprijs.

Marlies Springorum, docent Business Studies en coördinator internationale relaties: “Vanuit de opleiding stimuleren we deelname aan de Global Enterprise Experience en we zien dan ook dat de laatste jaren steeds meer studenten zich aanmelden. Maar niet eerder hadden we een winnaar in ons midden!”

Ook meedoen aan de Global Enterprise Experience? Kijk op Home (geebiz.org).

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.