Diemen,
15
oktober
2019
|
07:10
Europe/Amsterdam

Dag van het onderwijs: dynamisch integreren van de OER in Moodle

Meld je nu aan!

Rob Doms

14 november is de Dag van het Onderwijs in Diemen. De focus ligt op ondersteuning van technologie in het onderwijs. Hoe kunnen we studenten sneller, slimmer en beter laten studeren? In deze serie lees je meer over de workshops die aangeboden worden. Met deze week: Rob Doms over het dynamisch integreren van de OER in de studentenhandleidingen in Moodle.

Leestijd: +- 1 minuut.

Rob, je bent teamleider van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice (AHIP) en één van de twee projectleiders van het Inholland Health & Technology Centre (IHTC). Wat ga je doen tijdens de Dag van het Onderwijs?
"Ik wil laten zien hoe opleidingen de OER dynamisch en levendig kunnen maken door deze te integreren met studiehandleidingen in Moodle."

Hoe ziet het programma eruit?
"Na een korte uitleg en demonstratie gaan we in gesprek. Met elkaar ideeën uitwisselen over het integreren van onderwijsinformatie via Moodle. Daarna gaan de deelnemers oefenen met het realiseren van een stukje OER in Moodle."

Waarom is het relevant om mee te doen met deze activiteit?
"We zijn als Inholland nogal documentgericht. We hebben het document Algemene OER, het document opleidingspecifieke OER, het document studiehandleiding, enzovoort. Deze documenten bevatten veel overlappingen (en dus fouten) en verwijzingen naar andere documenten die dan vaak ook nog eens op een heel andere plek staan. De studenten van nu is echter meer gericht op relevante informatie die nu nodig is en liefst beschikbaar op de plek waar de student al is. Een student gaat echt niet 50 tot 80 pagina's OER doorlezen om te achterhalen wat allemaal kan en mag. Met Moodle hoeft dat ook niet."

Wat hoop je dat onze collega’s meekrijgen?
"Ik hoop dat de collega's meekrijgen dat zelfs saaie onderwijsinformatie als een OER dynamisch en levendig gemaakt kan worden en dat dat helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Daarnaast hoop ik dat meer collega's en opleidingen verder experimenteren en hun resultaten delen."

Wil jij weten hoe we onze studenten sneller, slimmer en beter kunnen laten studeren? Kom op donderdag 14 november naar de Dag van het onderwijs in Diemen. Meld je nu aan!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.